Recept voor Earth Hour

Recept voor Earth Hour
21-03-2024

Op zaterdag 23 maart vindt van 20.30-21.30 uur Earth Hour plaats, de actie om je een uur lang in te zetten voor de planeet door het licht uit te doen. Hoe je dat uur het beste kunt invullen? Met een diner bij kaarslicht! Het gerecht hebben we ook al voor je uitgezocht: Curry van zoete aardappel, pompoen en spinazie uit Het ultieme slowcooker kookboek. Het is een heerlijk kruidig gerecht, eenvoudig klaargemaakt in de slowcooker. Koken met de slowcooker is bovendien een duurzame optie, want dit apparaat dat eten langzaam (reken op enkele uren) en op een lage temperatuur bereidt, verbruikt ongeveer net zo veel als een standaardlamp. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in de slowcooker stoppen en de smaken voor je laten werken. Serveer de curry met basmatirijst en lekker naanbrood om de ongelofelijke saus mee op te vegen. Wil je het uitproberen? Hieronder vind je het recept.

 

Recept: Curry van zoete aardappel, pompoen en spinazie

uit: Het ultieme slowcooker kookboek van Clare Andrews

  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • ½ flespompoen, geschild, pitten verwijderd en in blokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geraspt stukje verse gemberwortel ter grootte van je duim, geschild en geraspt
  • 1 theel. gemalen kurkuma
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. garam masala
  • 1 blik à 400 ml kokosmelk
  • 1 blik à 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 blokjes diepvriesspinazie of een handvol verse spinazie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor erbij

  • handvol verse korianderblaadjes
  • basmatirijst
  • 4 naanbroden
  • mangochutney
     

1. Doe de blokjes zoete aardappel en pompoen in de slowcooker. Voeg de ui, knoflook, gember, specerijen, kokosmelk, tomatenblokjes en groentebouillon toe, en roer goed. Stoof alles 3-4 uur op de lage stand.
2. Voeg de spinazie toe, roer door en stoof alles nog 1 uur.
3. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de curry bestrooid met koriander en met basmatirijst, warm naanbrood en een klodder mangochutney erbij.

Eetsmakelijk!

Gerelateerde berichten

Nieuwsbericht: Een klein puzzelmysterie in De zaak van de Dumpel Diamant

Beste speurders, 

Detective Hartigan Browne heeft ons ingefluisterd dat er een paar kleine foutjes zijn geslopen in De zaak van de Dumpel Diamant! Op pagina 10 is een puzzel...

Voorjaarsbrochure 2025

Vol trots presenteren we hierbij de voorjaarscatalogus van Park Uitgevers!

Bekijk...

Winnaar Gouden Kookboek 2024

HOERA!⁠ Bloem, suiker, boter is door de vakjury verkozen tot Het Food and Friends Gouden Kookboek, ofwel het beste kookboek van 2024! Gefeliciteerd...

najaarsaanbieding 2024

Met trots presenteren wij onze aanbiedingsbrochure voor het najaar! De titels van Fontaine zijn samen met de andere fondsen van Park Uitgevers in één brochure gebundeld.⁠.⁣⁠

...

Overzichtskaart van De mooiste stiltewandelingen van Nederland

In De mooiste stiltewandelingen van Nederland vind je unieke wandelingen waarin de natuur, rust en ontspanning centraal staan. Mis je een handige overzichtskaart en de legenda van de...

Recept pecankoekjes uit Bakken met Fatima

Heb je de verrassend lekkere pecankoekjes van Fatima El Irari al geproefd? Deze nootachtige koekjes zijn een leuke aanrader voor als je het Suikerfeest of andere feestelijkheid op de planning hebt...

Zomeraanbieding 2024

Met trots presenteren wij onze aanbiedingsbrochure voor de zomer! De titels van Fontaine zijn samengebundeld met de andere fondsen van Park Uitgevers in één brochure.⁣⁠

Er komt veel moois...

Dit is comfort food, Ottolenghi-stijl

In zijn langverwachte nieuwe boek tilt Yotam Ottolenghi comfort food naar een hoger niveau met zijn kenmerkende inspirerende en smaakvolle aanpak. Met meer dan 100 onweerstaanbare recepten creëert...

Chef Asma Khan ontvangt Johannes van Damprijs 2024

De Johannes van Damprijs gaat dit jaar naar Asma Khan. De Johannes van Damprijs is een oeuvreprijs voor een persoon met buitengewone verdiensten voor de verspreiding van de kennis van de...

Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree

In januari verschijnt het tweede deel in de landenserie: 'Het lekkerste uit...' Ditmaal reizen we af naar Zweden in 60 overheerlijke must eat gerechten. ​De keuken van Zweden is zoveel meer dan...

Erratum Jaarboek Sterrenkunde 2024 – Govert Schilling

Erratum Jaarboek Sterrenkunde 2024 – Govert Schilling

In de editie van het Jaarboek Sterrenkunde voor 2024 is tot onze spijt verkeerde tekst afgedrukt in de maand...

Russell Norman, bekroond auteur en restaurateur, is op 57-jarige leeftijd overleden

Russell Norman, bekroond auteur en restaurateur, is op 57-jarige leeftijd in London overleden.

Russell was de oprichter van de veelgeprezen trattoria Brutto in Londen, en...

Najaarsaanbieding 2023

Najaarsaanbieding 2023

De najaarsbrochure is binnen. Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september 2023 gaan verschijnen bij Fontaine Uitgevers. In de najaarsaanbieding presenteren we titels van o.a.: Hilal...

Martin Fontijn

In memoriam Martin Fontijn

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oprichter, voormalig directeur en uitgever Martin Fontijn.

 

...

Vaderdag

Vaderdag

Een hele fijne Vaderdag aan alle papa’s van Nederland!

We weten dat vader zijn soms best een uitdaging kan zijn, of ze nu nog thuis wonen of het huis al uit zijn....

Vaderdag

Een boekenplank voor Vaderdag

Is jouw vader een vogelspotter, een...

Dag van de plant

De dag van de plant

De dag van de plant, perfect om deze mooie titels te showen. Je leest in deze boeken alles over wat planten nodig hebben en dit wordt per soort uitgelegd. Hoe handig is dat? Doe met deze boeken...

Moederdag

Geef deze Moederdag een mooi boek cadeau!⁠

Liefde, een ontbijt op bed en een goed boek. De mama’s mogen weer verwend worden deze Moederdag. Welk boek geef jij cadeau? ⁠
Wordt het één van onze kookboeken, zoals...

Bessenseizoen

De start van het bessenseizoen

Bramen, frambozen, blauwe bessen en cranberries. Welke bessensoort is jouw favoriet? Mei betekent de start van het bessenseizoen en dat betekent koken met bessen. Zo heeft Fontaine een paar mooie...

Voel je goed in je lijf

Voel je goed in je lijf!

‘Bodypositivity’ wie kent de term niet? We kunnen ons lijf niet inruilen, wanneer we even niet tevreden zijn. Dus waarom zouden we ons best niet doen om ervan te houden? Vijf krachtige,...

Hans Offringa

Auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame

Tijdens de jaarlijkse Icons of Whisky Award Ceremony op 30 maart jl. in Londen is auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame, een initiatief van het wereldwijd...

Zomeraanbieding 2023

Zomeraanbieding 2023

In de zomeraanbieding voor 2023 presenteren we titels van o.a.: Romy Monteiro, Karin Luiten, Daphne Deckers, Govert Schilling, Matyas Bittenbinder & Barend Last en nog meer toptitels!...

Voorjaarsaanbieding 2023

Voorjaarsaanbieding 2023

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen.

Met o.a. ‘De thuisblijfvader’ van Tim Gouw, ‘BBQ-tijd’ van Susan Aretz, ‘Pientere pinguïns...

Najaarsaanbieding 2022

Najaarsaanbieding 2022

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen.

Met o.a. ‘Extra lekker’ van Ottolenghi Test Kitchen, ‘Altijd

...
Zomeraanbieding 2022

Zomeraanbieding 2022

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf mei bij Fontaine Uitgevers zullen...

Voorjaarsaanbieding 2022

Voorjaarsaanbieding 2022

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. ‘Noomi’ van Sara Shawkat, ‘Keukenkronieken’ van Nigel Slater, ‘Vega zónder pakjes en...