Recept pecankoekjes uit Bakken met Fatima
Heb je de verrassend lekkere pecankoekjes van Fatima El Irari al geproefd? Deze nootachtige koekjes zijn een leuke aanrader voor als je het Suikerfeest of andere feestelijkheid op de planning hebt staan. Wie nog meer lekkers op tafel wil zetten, zit met het boek van Fatima sowieso gebakken!
Bakken met Fatima bevat de beste, foolproof bakrecepten voor taarten, cheesecakes, gewone cakes en cupcakes, koekjes, inclusief de handigste how-to's en recepten voor de allerbeste toppings.
Ga zelf aan de slag met het recept uit Bakken met Fatima op pagina 168 of bekijk het recept hieronder.
Voor 10 koekjes | bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
150 g pecannoten
200 g bloem
1/2 theel. baking soda
1/2 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
150 g roomboter
50 g kristalsuiker
130 g lichtbruine
basterdsuiker
1 theel. vanille-extract
1 ei
1 eidooier
Bakgereedschap
elektrische handmixer
rubberen spatel
ijsschep
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Bak de pecannoten op een bakplaat in 10-12 minuten krokant. Laat ze
afkoelen en hak ze in grove stukken. Zet opzij.
• Roer in een kom de bloem, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet opzij.
• Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en laat iets afkoelen.
• Giet de roomboter in een kom en doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille-extract erbij. Mix dit met de mixer 1-2 minuten op middelhoge snelheid.
• Voeg het ei en de eidooier toe en mix het nog 1-2 minuten door.
• Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een stevig beslag.
• Voeg de pecannoten toe en roer ze met een spatel door het beslag.
• Schep met de ijsschep bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 20-23 minuten goudbruin en gaar.
• Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een afkoelrek om volledig af te koelen.