Recept pecankoekjes uit Bakken met Fatima

Recept pecankoekjes uit Bakken met Fatima
19-03-2024

Heb je de verrassend lekkere pecankoekjes van Fatima El Irari al geproefd? Deze nootachtige koekjes zijn een leuke aanrader voor als je het Suikerfeest of andere feestelijkheid op de planning hebt staan. Wie nog meer lekkers op tafel wil zetten, zit met het boek van Fatima sowieso gebakken! 

Bakken met Fatima bevat de beste, foolproof bakrecepten voor taarten, cheesecakes, gewone cakes en cupcakes, koekjes, inclusief de handigste how-to's en recepten voor de allerbeste toppings.

Ga zelf aan de slag met het recept uit Bakken met Fatima op pagina 168 of bekijk het recept hieronder.

 

Voor 10 koekjes |  bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

150 g pecannoten
200 g bloem
1/2 theel. baking soda
1/2 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
150 g roomboter
50 g kristalsuiker
130 g lichtbruine
basterdsuiker
1 theel. vanille-extract
1 ei
1 eidooier
 

Bakgereedschap

elektrische handmixer
rubberen spatel
ijsschep

 

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 180 °C.

• Bak de pecannoten op een bakplaat in 10-12 minuten krokant. Laat ze

afkoelen en hak ze in grove stukken. Zet opzij.

• Roer in een kom de bloem, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet opzij.

• Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en laat iets afkoelen.

• Giet de roomboter in een kom en doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille-extract erbij. Mix dit met de mixer 1-2 minuten op middelhoge snelheid.

• Voeg het ei en de eidooier toe en mix het nog 1-2 minuten door.

• Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een stevig beslag.

• Voeg de pecannoten toe en roer ze met een spatel door het beslag.

• Schep met de ijsschep bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 20-23 minuten goudbruin en gaar.

• Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een afkoelrek om volledig af te koelen.

 

 

Gerelateerde berichten

Overzichtskaart van De mooiste stiltewandelingen van Nederland

In De mooiste stiltewandelingen van Nederland vind je unieke wandelingen waarin de natuur, rust en ontspanning centraal staan. Mis je een handige overzichtskaart en de legenda van de...

Recept voor Earth Hour

Op zaterdag 23 maart vindt van 20.30-21.30 uur Earth Hour plaats, de actie om je een uur lang in te zetten voor de planeet door het licht uit te doen. Hoe je dat uur het beste kunt invullen? Met...

Zomeraanbieding 2024

Met trots presenteren wij onze aanbiedingsbrochure voor de zomer! De titels van Fontaine zijn samengebundeld met de andere fondsen van Park Uitgevers in één brochure.⁣⁠

Er komt veel moois...

Dit is comfort food, Ottolenghi-stijl

In zijn langverwachte nieuwe boek tilt Yotam Ottolenghi comfort food naar een hoger niveau met zijn kenmerkende inspirerende en smaakvolle aanpak. Met meer dan 100 onweerstaanbare recepten creëert...

Chef Asma Khan ontvangt Johannes van Damprijs 2024

De Johannes van Damprijs gaat dit jaar naar Asma Khan. De Johannes van Damprijs is een oeuvreprijs voor een persoon met buitengewone verdiensten voor de verspreiding van de kennis van de...

Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree

In januari verschijnt het tweede deel in de landenserie: 'Het lekkerste uit...' Ditmaal reizen we af naar Zweden in 60 overheerlijke must eat gerechten. ​De keuken van Zweden is zoveel meer dan...

Erratum Jaarboek Sterrenkunde 2024 – Govert Schilling

Erratum Jaarboek Sterrenkunde 2024 – Govert Schilling

In de editie van het Jaarboek Sterrenkunde voor 2024 is tot onze spijt verkeerde tekst afgedrukt in de maand...

Russell Norman, bekroond auteur en restaurateur, is op 57-jarige leeftijd overleden

Russell Norman, bekroond auteur en restaurateur, is op 57-jarige leeftijd in London overleden.

Russell was de oprichter van de veelgeprezen trattoria Brutto in Londen, en...

Najaarsaanbieding 2023

Najaarsaanbieding 2023

De najaarsbrochure is binnen. Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september 2023 gaan verschijnen bij Fontaine Uitgevers. In de najaarsaanbieding presenteren we titels van o.a.: Hilal...

Martin Fontijn

In memoriam Martin Fontijn

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oprichter, voormalig directeur en uitgever Martin Fontijn.

 

...

Vaderdag

Vaderdag

Een hele fijne Vaderdag aan alle papa’s van Nederland!

We weten dat vader zijn soms best een uitdaging kan zijn, of ze nu nog thuis wonen of het huis al uit zijn....

Vaderdag

Een boekenplank voor Vaderdag

Is jouw vader een vogelspotter, een...

Dag van de plant

De dag van de plant

De dag van de plant, perfect om deze mooie titels te showen. Je leest in deze boeken alles over wat planten nodig hebben en dit wordt per soort uitgelegd. Hoe handig is dat? Doe met deze boeken...

Moederdag

Geef deze Moederdag een mooi boek cadeau!⁠

Liefde, een ontbijt op bed en een goed boek. De mama’s mogen weer verwend worden deze Moederdag. Welk boek geef jij cadeau? ⁠
Wordt het één van onze kookboeken, zoals...

Bessenseizoen

De start van het bessenseizoen

Bramen, frambozen, blauwe bessen en cranberries. Welke bessensoort is jouw favoriet? Mei betekent de start van het bessenseizoen en dat betekent koken met bessen. Zo heeft Fontaine een paar mooie...

Voel je goed in je lijf

Voel je goed in je lijf!

‘Bodypositivity’ wie kent de term niet? We kunnen ons lijf niet inruilen, wanneer we even niet tevreden zijn. Dus waarom zouden we ons best niet doen om ervan te houden? Vijf krachtige,...

Hans Offringa

Auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame

Tijdens de jaarlijkse Icons of Whisky Award Ceremony op 30 maart jl. in Londen is auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame, een initiatief van het wereldwijd...

Zomeraanbieding 2023

Zomeraanbieding 2023

In de zomeraanbieding voor 2023 presenteren we titels van o.a.: Romy Monteiro, Karin Luiten, Daphne Deckers, Govert Schilling, Matyas Bittenbinder & Barend Last en nog meer toptitels!...

Voorjaarsaanbieding 2023

Voorjaarsaanbieding 2023

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen.

Met o.a. ‘De thuisblijfvader’ van Tim Gouw, ‘BBQ-tijd’ van Susan Aretz, ‘Pientere pinguïns...

Najaarsaanbieding 2022

Najaarsaanbieding 2022

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen.

Met o.a. ‘Extra lekker’ van Ottolenghi Test Kitchen, ‘Altijd

...
Zomeraanbieding 2022

Zomeraanbieding 2022

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf mei bij Fontaine Uitgevers zullen...

Voorjaarsaanbieding 2022

Voorjaarsaanbieding 2022

Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. ‘Noomi’ van Sara Shawkat, ‘Keukenkronieken’ van Nigel Slater, ‘Vega zónder pakjes en...