Recept voor Earth Hour
Op zaterdag 23 maart vindt van 20.30-21.30 uur Earth Hour plaats, de actie om je een uur lang in te zetten voor de planeet door het licht uit te doen. Hoe je dat uur het beste kunt invullen? Met een diner bij kaarslicht! Het gerecht hebben we ook al voor je uitgezocht: Curry van zoete aardappel, pompoen en spinazie uit Het ultieme slowcooker kookboek. Het is een heerlijk kruidig gerecht, eenvoudig klaargemaakt in de slowcooker. Koken met de slowcooker is bovendien een duurzame optie, want dit apparaat dat eten langzaam (reken op enkele uren) en op een lage temperatuur bereidt, verbruikt ongeveer net zo veel als een standaardlamp. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten in de slowcooker stoppen en de smaken voor je laten werken. Serveer de curry met basmatirijst en lekker naanbrood om de ongelofelijke saus mee op te vegen. Wil je het uitproberen? Hieronder vind je het recept.
Recept: Curry van zoete aardappel, pompoen en spinazie
uit: Het ultieme slowcooker kookboek van Clare Andrews
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- ½ flespompoen, geschild, pitten verwijderd en in blokjes
- 1 ui, in ringen
- 2 tenen knoflook, geraspt stukje verse gemberwortel ter grootte van je duim, geschild en geraspt
- 1 theel. gemalen kurkuma
- 1 theel. gemalen komijn
- 1 theel. garam masala
- 1 blik à 400 ml kokosmelk
- 1 blik à 400 g tomatenblokjes
- 200 ml groentebouillon
- 2 blokjes diepvriesspinazie of een handvol verse spinazie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Voor erbij
- handvol verse korianderblaadjes
- basmatirijst
- 4 naanbroden
- mangochutney
1. Doe de blokjes zoete aardappel en pompoen in de slowcooker. Voeg de ui, knoflook, gember, specerijen, kokosmelk, tomatenblokjes en groentebouillon toe, en roer goed. Stoof alles 3-4 uur op de lage stand.
2. Voeg de spinazie toe, roer door en stoof alles nog 1 uur.
3. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de curry bestrooid met koriander en met basmatirijst, warm naanbrood en een klodder mangochutney erbij.
Eetsmakelijk!