Culinair

Kind & Jeugd


Start het jaar positief

Een nieuw jaar is een mooi moment om een frisse start te maken: dit jaar gaan we alles beter, anders, bewuster doen. Houd dat positieve gevoel nog even vast en laat je inspireren en helpen door onderstaande selectie.

Of het nu gaat om je mentale welbevinden, bewuster leven, gezonder eten, minder vlees en blije kinderen: wij hebben de juiste en beste boeken voor je op een rijtje gezet.

Goed leven

Het kan echt: leven met minder afval en verspilling. Simpel leven is een gids voor een low waste huishouden, met recepten, doe-het-zelf-projecten en inspiratie.

Wat is nu eigenlijk écht gezond? Tijn Elferink ging op onderzoek uit, want hij wist niet meer wat hij moest geloven. De resultaten deelt hij in Dit boek is gezond.

Maak je huis groener door een eigen plantenoase te creëren en vorm te geven. Dit boek vertelt je hoe je dat aan moet pakken, en welke planten je het best voor welke ruimte kunt kiezen.

Thuiswerken in lockdown? Vergeet dan niet om regelmatig een wandeling te maken. Probeer eens een van deze prachtige 17 routes langs zee, beekjes, vennen en rivieren.

Julia Watkins, bedenkster van het succesvolle Instagram-account Simply Living Well, deelt haar tips voor een simpel, duurzaam en afvalvrij leven. Ze laat zien hoe je plastic verpakkingen, schadelijke ingrediënten en wegwerpproducten kunt verwijderen uit je huishouden. Deze gids staat vol met makkelijke projecten én recepten voor elke dag.

Elfrink (werkzaam bij een zorgverzekeraar) sprak hiervoor met artsen, wetenschappers en deskundigen over hun visie op gezondheid, bewegen, voeding, slaap en sociale activiteiten. Zijn conclusie: doe alles met mate, streef haalbare doelen na en geniet samen met anderen.

Planten zijn levende organismen die constant groeien en zich ontwikkelen. Dit boek van het Leaf Supply-team is je perfecte plantenpartner. In Indoor jungle vind je verzorgingstips, adviezen van experts en interviews met mensen met groene vingers. Ook neem je een kijkje in hun sfeervolle weelderige interieurs.

Roots staat bekend om de prachtige natuurfotografie en -illustraties. Roots is het enige onafhankelijke natuurtijdschrift in Nederland. Maandelijks verrast het met schitterende reportages over de natuur dicht bij huis, maar ook over andere spectaculaire plekken over de hele wereld.

Gezond eten

Mooi mediterraan geeft op een heldere manier achtergrondinformatie over de ins en outs van afvallen én fijn en gezond leven en eten. 

BOSH! Hoe leef je vegan staat vol met voedingshacks en lifestyle-tips voor een gezond vegan voedingspatroon.

Eerst in de (Bourgondische) detox en dan doorpakken met een gezonde vegan lifestyle: dit boek levert beide. Vegan delight laat zien hoe je met plantaardig eten je lichaam kunt reinigen.

Dieettrends komen en gaan. ‘Even’ een dieet volgen en vervolgens voor lange tijd van heel wat kilo’s af zijn; dat klinkt perfect, nietwaar? Helaas lukt dat bijna nooit. Nee, het beste dieet is geen dieet, maar een bepaalde leefstijl. Het goede nieuws is: die leefstijl is geweldig, zoals Mooi mediterraan laat zien.

BOSH! Hoe leef je vegan? helpt je positieve keuzes te maken die ook een grote impact zullen hebben op de wereld om je heen. Het bespreekt alles van toiletartikelen tot reizen. Mag je avocado’s eten? Kun je nog wel een leren riem dragen? Henry en Ian beantwoorden al deze vragen in deze volledige en toegankelijke gids voor een vegan lifestyle.

Vegan Delight is een een must voor iedereen die op een verantwoorde manier wil detoxen, maar vooral ook voor iedereen die op een heel lekkere en toch makkelijke manier meer groenten en fruit wil eten. Met heerlijke en toch snel te maken vegan recepten. Saskia Roeda laat ons als geen ander zien hoe heerlijk plantaardig eten kan zijn.

Blije kinderen

50 helden laat zien dat iedereen een held kan worden, en staat vol met weetjes én prachtige illustraties.

Verlegen vrienden is een aandoenlijk prentenboek dat je hart een beetje laat smelten.

Maak kennis met Tess Rex, een grote, stoere en woeste meisjesdino. Zoiets heb je nog nooit gezien. 

Dit boek vertelt op inspirerende wijze het verhaal van 50 beroemde mensen uit de wereldgeschiedenis. Ze komen in aanmerking voor prijzen waarmee hun prestaties (en dingen waar je niets van wist) worden geëerd. Wie wint de prijs voor het slechtst gehumeurde muzikale genie? Wie wordt de betoverendste dreuzel? En wie krijgt de prijs voor prijzen uitreiken? Kom erachter met dit boek vol inspirerende biografieën.

Verlegen vrienden laat kinderen zien dat verlegen zijn best mag. Maurice vindt het zelf wel prima om alleen te zijn, maar zijn moeder zet hem toch aan om verder te kijken. Veel kinderen zullen zich herkennen in Maurice. Dingen voor de eerste keer doen is natuurlijk altijd heel erg spannend. Maar soms is het ook goed om eens uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Het kan namelijk ook een hele hoop moois brengen, ook al verwacht je het niet.

Ed wil zijn zusje niet met zijn speelgoed laten spelen. Zijn speelgoed is namelijk niet voor meisjes. En zeker niet met zijn dino’s, die zijn toch voor jongens? Maar Ed snapt er helemaal niks van. Want ineens duikt Tess op, zij is een T-Rex met alle kleuren van de regenboog. En een rokje. Maar onderschat haar niet! Ze is net zo groot, woest en fel als alle jongensdino’s. Ook meisjesdino’s kunnen stoer zijn!