Culinair

Kind & Jeugd

Sint met boeken Fontaine

Het leukste leesvoer voor de Sint

Voor de liefhebbers van kokkerellen, wandelen, alles wat er groeit en bloeit, én natuurlijk voor de allerkleinsten, heeft Fontaine de beste keuze. Dus vind je hier altijd het beste Sint cadeau voor de feestdagen. Bekijk hieronder het allerbeste wat wij in huis hebben voor de Sint en voor de feestdagen dit jaar.

Voor nieuwsgierige aagjes van 9-99 jaar

Sint leest boek
Hoe alles begon

Hoe alles begon’ maakt de ‘big history’ begrijpelijk voor iedereen: het laat zien hoe ons heelal ontstond.

Hoe atomen sterren werden, die het sterrenstof maakten waarvan alles is gemaakt. Hoe klontjes moleculen levende cellen werden, de evolutie van alles wat leeft en de geschiedenis van de mens.

Laat je verrassen

Het neemt je mee op een reis door de 13,8 miljard jaar dat ons heelal nu bestaat. Langs het ontstaan van ons sterrenstelsel, de aarde, de maan, de oceanen en alle vormen van leven. Via de zoogdieren komen we bij de eerste mensen uit de oertijd, waarna we steden en machines zien ontstaan, en we volgen ze tot en met nu. Ook kijken we zelfs een klein beetje naar de toekomst. Duik in de grote geschiedenis vanaf de oerflits tot nu, laat je verrassen en geniet van meer dan vijftig prachtige platen!

Pop-up mythische monsters
Roots Doe-boek insecten

Een voorleesboek met prachtige pop-ups van monsters

15 wezens uit de mythen van de oude Grieken en Egyptenaren komen in dit spannende prentenboek Pop-up mythische monsters voorbij: zoals een groene Medusa met slangenhaar dat bijna van het papier kruipt. Monsters uit de geschiedenis van over de hele wereld knallen van het papier in dit leuke én leerzame boekje.

Insecten zijn overal, en hoe meer je erover weet, hoe leuker het wordt om naar ze te kijken.

In het Doe-boek insecten – en ander klein spul – vind je een schat aan informatie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Spelenderwijs leren ze welke insecten ze waar kunnen zien, in het bos, langs de kust of in het Hollandse weidelandschap.
Al lezend, puzzelend en kleurend leren kinderen alles over het kleine spul.

Voor gezonde lekkerbekken

Modern vegetarisch
Bosh Hoe leef je vegan?
Made by Koffietijd

Modern vegetarisch is een boek om te koken zoals we nu willen eten.

Ons eetgedrag verandert. Veel mensen willen minder vlees eten en lichter, gezonder en minder duur koken. Modern vegetarisch staat boordenvol recepten met het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten: verschillende granen, zaden en seizoensgroenten – en blijft zoveel mogelijk weg van zuivel, zware koolhydraten en gluten.

Bosh! Hoe leef je vegan laat zien hoe je zo veganistisch mogelijk kunt leven.

Een plantaardige lifestyle is beter voor het milieu en onze gezondheid. In BOSH! Hoe leef je vegan vind je alles wat je nodig hebt. Het bespreekt alles van toiletartikelen tot reizen. Henry en Ian beantwoorden al deze vragen in deze volledige en toegankelijke gids voor een vegan lifestyle.

Made by Koffietijd bevat de 101 lekkerste gerechten uit 10 jaar Koffietijd.

Net als haar tv-moeder, is Made by Koffietijd een gezellig, beetje rommelig kookboek. Met een mix van gezonde, simpele maaltijden, wat lekkers bij de koffie, comfort food en zalige weekendgerechten. Met bijdragen van Caspar Bürgi als pater familias én de vijf huidige Koffietijdkoks London Loy, Klaas van Winsen, Jigal Krant, Pieter Kok en Hidde de Brabander.

Voor verlegen lieverds

Verlegen vrienden


“Verlegen vrienden” is een aandoenlijk prentenboek dat je hart een beetje laat smelten.

Het gaat over Maurice de kleine octopus: Maurice valt niet zo op. Hij is een beetje verlegen. Op een dag krijgt hij een uitnodiging voor een feest. Eigenlijk wil hij liever niet gaan, en zich verstoppen onder een koraalrif of thuisblijven. Maar als hij toch gaat, gebeurt er iets verrassends.

Spannend
Verlegen vrienden laat kinderen zien dat verlegen zijn best mag. Maurice vindt het zelf wel prima om alleen te zijn, maar zijn moeder zet hem toch aan om verder te kijken. Veel kinderen zullen zich herkennen in Maurice. Dingen voor de eerste keer doen is natuurlijk altijd heel erg spannend. Maar soms is het ook goed om eens uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Het kan namelijk ook een hele hoop moois brengen, ook al verwacht je het niet.

Sint leest boek