Culinair

Kind & Jeugd


Het mooiste leesvoer voor de Kerst

Voor de liefhebbers van kokkerellen, wandelen, alles wat er groeit en bloeit, én natuurlijk voor de allerkleinsten, heeft Fontaine de beste keuze. Dus vind je hier altijd het beste Kerstcadeau voor de feestdagen. Bekijk hieronder het allerbeste wat wij in huis hebben voor de feestdagen dit jaar.

Voor de thuiskoks

BOSH! Healthy vegan staat vol met voedingshacks en lifestyle-tips voor een gezond vegan voedingspatroon.
Vis voor beginners geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij.
Azië bevat gerechten met noedels, rijst, curry’s, salades en overheerljike ovengerechten.
Mooi mediterraan geeft op een heldere manier achtergrondinformatie over de ins en outs van afvallen én fijn en gezond leven en eten. 

Henry Firth en Ian Theasby vertellen je hoe je kleurrijker kunt eten, doelgerichter kunt leven en bereikbare doelen kunt stellen om je gezondheid te verbeteren, ongeacht of je nu kiest om volledig veganistisch te gaan eten of niet. Zonder vlees en zuivel, met minder suiker en vet, maar boordevol smaak!

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Voor de bereiding van de 70 gerechten die in het boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren.

Meera Sodha laat zich voor dit boek inspireren door de Aziatische keukens: van India tot Indonesië, van China tot Singapore en van Thailand tot Vietnam. Of je nu vegan of vegetariër bent, of gewoon dol op gerechten met plantaardige ingrediënten. 

Dieettrends komen en gaan. ‘Even’ een dieet volgen en vervolgens voor lange tijd van heel wat kilo’s af zijn; dat klinkt perfect, nietwaar? Helaas lukt dat bijna nooit. Nee, het beste dieet is geen dieet, maar een bepaalde leefstijl. Het goede nieuws is: die leefstijl is geweldig!

Van pop-up naar begrip in Amsterdam: Baut deed het. Met 8 jaar verhalen en recepten.
Een perfecte en gezonden combinatie: in Veggies & Fish draait alles om groenten en vis.
Het is weer tijd voor lekker wintervoer. In Greenfeast vind je het.
Modern vegetarisch is een boek om te koken zoals we nu willen eten.

BAUT staat voor: rauw, rebels, eigenzinnig en bovenal – tijdelijk. Chefkok en eigenaar Michiel van der Eerde zette met zijn spraakmakende BAUT-concept dé standaard voor pop-uprestaurants in Nederland. 

Met groenten en vis kun je eindeloos variëren. Tijdens zijn talloze visreizen heeft culinair visexpert Bart van Olphen zich laten inspireren door keukens van dichtbij en van verder weg. In Veggies & Fish laat hij zien hoe je op een leuke en goede manier met vis kunt koken, met groenten als ster van de show.

In het najaar verlangen we naar warm, liefdevol en voedzaam eten – voedsel dat ons voorbereidt op de kou en de regen. Greenfeast – Heerlijke groenterecepten voor de herfst en de winter is het tweede deel van het Greenfeast-tweeluik waarin Nigel Slater je zijn verzameling door het seizoen geïnspireerde groenterecepten toont. 

Ons eetgedrag verandert. Veel mensen willen minder vlees eten en lichter, gezonder en minder duur koken. Modern vegetarisch staat boordenvol recepten met het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten: verschillende granen, zaden en seizoensgroenten – en blijft zoveel mogelijk weg van zuivel, zware koolhydraten en gluten.

Inspiratie nodig voor het Kerstmenu? Je vindt het bij Fontaine!

Voor Ottolenghi-fans

Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar bestseller SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. 
Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.

Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept.

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. 

Klik hier voor nog veel meer boeken van Yotam Ottolenghi

Voor de natuurliefhebber

In Human nature zoeken 12 van de meest vooraanstaande natuurfotografen uit wat er nou echt toe doet voor mens en planeet. 
In Dag en nacht beschrijven Helga van Leur en Govert Schilling alles wat er overdag en ’s nachts aan de hemel te zien is. 
Kleurrijke planten, bizar ogende insecten of gevaarlijk kijkende slangen – je haalt ze met Roots Macrofotografie gedetailleerd dichtbij. 

In Vogeltrek worden 67 verschillende soorten vogels wereldwijd beschreven en onderzocht hoe deze soorten zich hebben aangepast aan hun migratiepatronen.

De natuur heeft nog nooit zo onder druk gestaan. Ruim 1 miljoen plant- en diersoorten staan op de rand van uitsterven. Feitelijk is de mens zijn eigen planeet en toekomst aan het verwoesten: welkom in het tijdperk van het Antropoceen.

Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren? Kun je vanuit Nederland het poollicht zien? Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen? Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? 

Macrofotografie is binnen de natuurfotografie populairder dan ooit. En daar hoef je helemaal geen
verre reizen voor te maken: een weidebloemveldje in je eigen wijk of de oever van een slootje twee straten verderop leveren al ontelbare uren fotoplezier op!

De gigantische intercontinentale vogeltrek die elk jaar door miljoenen gevleugelde migranten gemaakt wordt, werd pas eind negentiende eeuw ontdekt door wetenschappers. Ondanks de geavanceerde apparatuur vandaag de dag, weten we nog steeds weinig over de wetenschap achter deze jaarlijkse migratie.

Voor de kleine lezertjes

Hoe alles begon maakt de ‘big history’ begrijpelijk voor iedereen: het laat zien hoe ons heelal ontstond.
Verlegen vrienden is een aandoenlijk prentenboek dat je hart een beetje laat smelten.
Maak kennis met Tess Rex, een grote, stoere en woeste meisjesdino. Zoiets heb je nog nooit gezien. 
Ontdek in Het vleermuizenboek waarom deze vliegende zoogdieren zo belangrijk zijn voor onze wereld. 

Het neemt je mee op een reis door de 13,8 miljard jaar dat ons heelal nu bestaat. Langs het ontstaan van ons sterrenstelsel, de aarde, de maan, de oceanen en alle vormen van leven. Via de zoogdieren komen we bij de eerste mensen uit de oertijd, waarna we steden en machines zien ontstaan, en we volgen ze tot en met nu. Ook kijken we zelfs een klein beetje naar de toekomst. Duik in de grote geschiedenis vanaf de oerflits tot nu, laat je verrassen en geniet van meer dan vijftig prachtige platen!

Verlegen vrienden laat kinderen zien dat verlegen zijn best mag. Maurice vindt het zelf wel prima om alleen te zijn, maar zijn moeder zet hem toch aan om verder te kijken. Veel kinderen zullen zich herkennen in Maurice. Dingen voor de eerste keer doen is natuurlijk altijd heel erg spannend. Maar soms is het ook goed om eens uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Het kan namelijk ook een hele hoop moois brengen, ook al verwacht je het niet.

Ed wil zijn zusje niet met zijn speelgoed laten spelen. Zijn speelgoed is namelijk niet voor meisjes. En zeker niet met zijn dino’s, die zijn toch voor jongens? Maar Ed snapt er helemaal niks van. Want ineens duikt Tess op, zij is een T-Rex met alle kleuren van de regenboog. En een rokje. Maar onderschat haar niet! Ze is net zo groot, woest en fel als alle jongensdino’s. Ook meisjesdino’s kunnen stoer zijn!

Dit boek bevat enorm veel feiten over verschillende soorten vleermuizen. Wist je dat er meer dan dertienhonderd soorten vleermuizen zijn? Het boek benadrukt de manieren waarop vleermuizen onze wereld helpen, hoe ze een verschil maken in verschillende ecosystemen en wat kinderen en gezinnen kunnen doen om help hen te beschermen.