Culinair

Kind & Jeugd

Midnight chicken

Culinair winterdagboek

Sichuan

(….en andere recepten die het waard zijn om voor te leven)

Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger overweldigend was geworden. Geluiden waren te luid, kleuren waren te fel, elke beweging te veel. Op een nacht lag ze op haar keukenvloer, zich afvragend of ze
ooit zou opstaan en het was de gedachte aan een kip, aan het braden en eten, die haar overeind bracht en haar de zin in het leven terug gaf. Trek een fles wijn open, ga er rustig voor zitten en geniet van al het moois dat koken te bieden heeft.

Dingen om te onthouden
‘Dit boek heeft drie leefregels en ik moedig je aan die te onthouden en ze vaak toe te passen.

  1. Voeg zout toe aan je pastawater.
  2. Voeg bij twijfel boter toe.
  3. Zet door.’

‘Een prachtig, ontroerend en hoopvol kook- en leesboek over hoe koken je hart en ziel oprecht kan helen. (Koop het alleen al voor de illustraties!) Dit boek is een absolute aanrader! … overigens ieder mooi verhaal dat begint met een gebraden kippetje is het lezen meer dan waard.’
Yvette van Boven

‘Midnight chicken is een kookboek dat ik van kaft tot kaft op de bank heb gelezen. En ik kreeg ontzettend veel zin om mijn eigen dingen te koken op Ella’s manier. De tijd nemen met een glas wijn in je hand, precies koken waar je zin in hebt en alles delen met veel vrienden.’
Charlotte Kleyn in Het Parool

Culinair winterdagboek is het verhaal van Nigel Slaters liefde voor de winter, de geur van dennen en sparren, spookverhalen lezen met een glas sleedoornjenever en bijenwaskaarsen met schaduwen op het plafond.

Verwarmende recepten

In zijn Culinair winterdagboek loodst Slater je met zijn verhalen en tongstrelende recepten door het koude, donkere seizoen. De recepten verwarmen je tijdens de koude maanden, zoals ribsticker broodpudding met Comté en Taleggio, aardappelpuree met blauwe kaas en geitenwrongel, warm gerookte zalm, aardappels en dille; maar bieden ook heldere smaken om het nieuwe jaar te verwelkomen, inclusief roze-grapefruitmarmelade, peren- en zuurmos en rogge, lijnzaad en stroopbrood.

De authentieke smaken van de West-Chinese keuken

Bijna twintig jaar na de publicatie van haar boek Sichuan Cookery, – verkozen tot een van de beste kookboeken aller tijden – keert Fuchsia Dunlop terug naar de regio waar haar eigen culinaire reis begon. Sichuan voegt meer dan 70 recepten toe aan de originele bestseller en toont Dunlops ongeëvenaarde kennis van de smaken, texturen en sensaties van de Sichuan keuken.

Culinair én cultuur
Sichuan laat zien hoe je klassiekers kunt recreëren, zoals Mapo Tofu, dubbel gebakken varkensvlees en Gong Bao Kip, of traditionele recepten, zoals Bang Bang Kip, gekruide komkommer salade en groene bonen in gembersaus. Met prachtige eet- en reisfotografie en versterkt door de culinaire en culturele geschiedenis van de regio geeft Sichuan een heerlijk inzicht in één van de meest bijzondere keukens ter wereld.