De dag van de plant
De dag van de plant, perfect om deze mooie titels te showen. Je leest in deze boeken alles over wat planten
Geef deze Moederdag een mooi boek cadeau!
Liefde, een ontbijt op bed en een goed boek. De mama's mogen weer verwend worden deze Moederdag. Welk boek geef jij
De start van het bessenseizoen
Bramen, frambozen, blauwe bessen en cranberries. Welke bessensoort is jouw favoriet? Mei betekent de start van het bessenseizoen en dat betekent
Voel je goed in je lijf!
'Bodypositivity' wie kent de term niet? We kunnen ons lijf niet inruilen, wanneer we even niet tevreden zijn. Dus waarom zouden
Auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame
Tijdens de jaarlijkse Icons of Whisky Award Ceremony op 30 maart jl. in Londen is auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen
Op je paasbest met Elisabeth Scholten!
Zit je al op je paasbest aan een goed gevulde paastafel? Met Pasen kun je wel een lekker recept gebruiken. In
Wandel met Roots het voorjaar in!
Het voorjaar is aangebroken! Dat betekent schoenen aan en genieten van een heerlijke buitenwandeling. Roots heeft de beste natuurwandelroutes uitgekozen, voor jou verfrissende natuurervaring. Alle zes de wandelgidsen van Roots zijn nu slechts € 14,99 per stuk!
De hulplijnen voor ouderschap
Wij hebben een paar mooie titels over het ouderschap. Zo kunnen ze je helpen met het terugkrijgen van je nachtrust, want
Wereld Meteorologie Dag
Fijne Wereld Meteorologie Dag! Met deze dag zetten wij graag twee mooie boeken van Fontaine in het licht. Twee prachtige lees-
Vier Ramadan met deze vier feestelijke kookboeken
Deze kookboeken zijn de perfecte manier om het Ramadanfeest naar een hoger niveau te tillen: van recepten die generatie op generatie
Recept: Rodekoolsteak
Smaakt De Week Zonder Vlees & Zuivel naar meer? Probeer het feestelijke vegarecept Yarqunto semaqto uit het kookboek 'Haniyé' van Matay
Zomeraanbieding 2023
In de zomeraanbieding voor 2023 presenteren we titels van o.a.: Romy Monteiro, Karin Luiten, Daphne Deckers, Govert Schilling, Matyas Bittenbinder &
Recept: Fleurige linzensalade
Probeer deze fleurige linzensalade! Om De Week Zonder Vlees & Zuivel goed te beginnen, delen we een lekker vegan recept uit
Koken met de Pasta Grannies
Leer echt goede pasta maken van Italiaanse nonna's! Het kookboek 'Pasta Grannies: Comfort Cooking' laat je niet alleen zien hoe je
Tiplijst van de Kinderjury 2023
Mooi nieuws! ‘Gif in het dierenrijk’ van Mátyás Bittenbinder & Barend Last en ‘Het verborgen land: De strijd om de magische wens’ van Chris Colfer staan staat op de Tiplijst van de Kinderjury 2023! De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland.
Vacature Uitgever kinder- en jeugdboeken Fontaine
Park Uitgevers is een spraakmakende en creatieve uitgeverij met vijf imprints: Fontaine, Nieuw Amsterdam, Oceaan, Podium en Wereldbibliotheek. We geven een
Kerst: korting op kookboeken
Met Kerst wil je je familie en vrienden graag verblijden met lekker eten en cadeaus. Een mooie combinatie is dan de
Een kerstmenu zonder vlees. Hoe doe je dat?
Wil je dit jaar een vegetarisch kerstmenu samenstellen? Of ben je op zoek naar toegankelijke en lekkere vegetarische recepten voor de
Voorjaarsaanbieding 2023
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. ‘De thuisblijfvader’ van Tim Gouw, ‘BBQ-tijd’
Ammu: Een levensverhaal in recepten
Heb je 'Ammu' het nieuwe kookboek van Asma Khan al doorgebladerd? In 'Ammu' vertelt Asma Khan – bekend van het populaire Londense restaurant Darjeeling Express en van
Bladerdeeghapjes met brie en cranberry
Niets is leuker dan een meeting met collega's, bezoek of een knus samenzijn om te toveren tot een feest met lekkere
Het boek van (bijna) verdwenen dieren
Heb je een groot hart voor de natuur of een zwak voor prachtige illustraties? Dan is dit prachtig geïllustreerde boek van
Eet Geen Dierendag
Doe 4 oktober mee met de diervriendelijkste dag van het jaar! Wist je dat veel mensen vegetarisch eten nog best lastig vinden,
Schotse frituurklassieker
Het kan eigenlijk niet anders dat de gefrituurde Marsreep – vet en zoet, ongezond, extreem – uit de Verenigde Staten komt,
Zondagse lunch
Haal alles uit je weekend en geniet van een uitgebreide lunch op je vrije zondag. Begin met een verfrissende salade van
Recept: Ingemaakte zonnebloemknoppen
"Het idee voor dit recept is een mooie illustratie van hoe de Priona Tuinen een rol spelen in de keuken van
Combineer warme specerijen met friszure rabarber
Het visuele contrast tussen de prachtig roze geforceerde rabarber en de witte cheesecakevulling. De zachte, warme specerijen van de bodem tegen
Recept: Haagse bluf
Dit oudhollandse toetje heet Haagse bluf en Dosia Brewer doet daar een schepje bovenop door likeur in plaats van sap erdoor
Recept: Zomerfruit met labne en sinaasappelolie
Deze uitstalling van het lekkerste dat het seizoen biedt, kan dienen als een licht dessert, maar ook als middelpunt van een
Recept: Vacherin met rood fruit en citroencrème
Dit gerecht is zomer in een….vacherin! Vacherin? Ja, het woord vacherin betekent eigenlijk iets als ‘bakje’. Voor dit recept uit 'Rijsel
Recept: Zomerse kwarktaart
Wil snel en eenvoudig een feestelijke kwarktaart met een zomers tintje op tafel toveren? Maak deze opgestijfde kwarktaart met honing en
Verbeter je BBQskills
Wil je komende zomer je BBQskills verbeteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een betaalbare houtskoolbarbecue kan je
Recept: Brunsviger
Maak met Ravneet Gill's recept voor Brunsviger een uitstapje naar Denemarken. Heerlijk gevuld met kardemon en pecannoten. Ravneet: "Ik leerde dit
Cadeautips voor Vaderdag
Op zondag 19 juni vieren we Vaderdag. Een dag vol lof en verwennerij voor alle vaders! Trakteer je hem dit jaar
Najaar 2022
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. ‘Extra lekker’ van Ottolenghi Test Kitchen, ‘Altijd borreltijd’ van Susan Aretz, ‘De reis van Grote Panda & Kleine Draak’
Recept: Powerballetjes
Wist je dat het vandaag Internationale Dag van het Kind én Internationale Dag van de Ouders is? Maak er maar een
Oh là là: Moelleux au chocolat
Met dit recept voor Moelleux au chocolat uit het kookboek 'Rijsel' weet je dat je een indrukwekkend dessert op tafel
Kookboeken voor borrels en feestjes
Loopt jouw receptinspiratie achter ten opzichte van een groeiend aantal borrels en feestjes in je agenda? Ben je op zoek naar
Recept: Butcha kombuchaslush-cocktail
Dit 'goddelijke aperitiefje', aldus Sanne Vogel, heet een Butcha kombuchaslush-cocktail. Het is terug te vinden in haar kookboek ‘De vier
Het fascinerende leven van reptielen
Het fascinerende leven van reptielen Een verrassende kijk op slangen, schildpadden en andere reptielen In Het fascinerende leven van reptielen vertelt reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge over het gedrag van krokodillen, slangen, hagedissen en schildpadden en hun onmisbare plek in onze wereld.
BBQ Kookboeken
De afgelopen weken is het kwik flink gestegen. Tijd om ons voor te bereiden op het BBQ-seizoen! Even polsen: Wat heb
Cadeautips voor Moederdag
Op zondag 8 mei vieren we Moederdag. Een dag vol lof en verwennerij voor alle moeders! Trakteer je haar dit jaar
Een miljoen Nederlandse Ottolenghi-kookboeken verkocht
Sinds Plenty in 2011 in het Nederlands verscheen, zijn er meer dan een miljoen Nederlandstalige kookboeken van Yotam Ottolenghi verkocht. Een mijlpaal die
6 Glucosehacks van de Glucose Goddess
Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt een onder andere vermoeidheid, onbedwingbare trek in zoet of zout eten en hormonale moodswings onder controle te
Zomer 2022
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf mei bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. 'TAHIN' van Esther Erwteman, 'Sugar,
De Week Zonder Vlees & Zuivel
Doe je mee aan De Week Zonder Vlees & Zuivel? Een maand lang alleen zonder vlees en zuivel? Dat klinkt best
Koken met Nigel Slater
Op 29 maart verschijnt de nieuwe Nigel Slater-'bijbel' met ruim 200 recepten: Keukenkronieken. In Keukenkronieken - de ultieme recepten van Nigel Slater vertelt het verhaal van Nigel Slater's leven in de keuken, waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in
De Ottolenghi Collectie
Kun je ook niet genoeg recepten van Yotam Ottolenghi uitproberen? Wil je verder op zoek naar de beste smaakcombinaties of mis
Groene vingers kweken
Ben je op zoek naar groene inspiratie, stijladvies en handige informatie over kamerplanten voor meer sfeer in huis? Dan brengen deze
Inspiratie: Warme-Winter-Boeken
Buiten raast de wind stevig door. Daar bovenop trakteren de weergoden ons ook af en toe op een flinke plensbui. Dus
Zilt: Is dat nou zout, hartig, fris, zoet of juist vissig?
Auteur van het boek Zilt, Annette van Ruitenburg legt het uit: "Het is waanzinnig wat zilte groenten doen met de maak van een gerecht! In het
Kookboek en familieverhaal in één
Reis mee naar de straten van het West-Chinese Xi'an en de keukens van Chinatown in New York in Uit de keuken van Xi'an Famous Foods. Wil je je onderdompelen in de unieke smaken van de klassieke én moderne West-Chinese keuken en ben je benieuwd naar het
Veganuary
Doe je mee aan Veganuary? Een maand lang alleen maar vegan eten? Dat klinkt best ingewikkeld als je dit nog nooit
Kerstmenu 2021
Een feestelijk kerstmenu voor iedereen Ho, ho, ho, de knusse decembermaand is aangebroken! Dé tijd van het jaar dat we -op afstand-
Winnaar Food and Friends Publieksprijs 2021!
Auteur Fatima El Irari heeft vanmorgen voor haar boek Uit de keuken van Fatima - elke dag anders de Food and Friends publieksprijs 2021 ontvangen! Daar zijn we heel trots op!Uit de keuken van Fatima - elke dag anders kreeg de meeste stemmen en sleepte daarmee de publieksprijs 2021 binnen. De auteur, Fatima El Irari, maakte van bloggen haar
Voorjaar 2022
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. 'Noomi' van Sara Shawkat, 'Keukenkronieken'
Gouden Boek voor Simpel
Vandaag is Simpel van Yotam Ottolenghi bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in september 2018 meer dan 200.000
Video: De vier seizoenen van Vogel
'Retelekker' en plantaardig eten met Sanne Vogel. Inspiratie gegarandeerd. Regisseuse, schrijfster en actrice Sanne Vogel staat van jongs af aan in de keuken. Eigen recepten verzinnen, experimenteren en koken voor
Najaar 2021
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a.: OTK – Shelf Love van Yotam Ottolenghi en Noor Murad, Grote Panda & Kleine Draak van auteur en illustrator James Norbury, Mijn lijf van topmodel en activiste Emily Ratajkowski, Het fascinerende leven van reptielen van reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge en nog meer toptitels! Blader door de aanbieding: Klik om te bekijken
De unieke band tussen moeder en dochter
Het prachtige boek Als ik heel eerlijk ben is een paar weken verschenen. Tijd voor een kort gesprek met auteur Tamara Gijrath over het boek en de unieke
Zomer 2021
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf mei bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met onder andere: Med van Claudia Roden, Mevrouw Hamersma - Verzamelde recepten, De groene meisjes: vegan voor iedereen, Niet alleen van Tim Voors, Het grote rif -een nieuw boek van Zilveren Penseelwinnaar Lisk Feng- en écht nog veel meer toptitels! Blader door de aanbieding: Klik om te bekijken
Voorjaar 2021
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met onder anderen: een toegankelijk vegan kookboek van Sanne Vogel, het langverwachte kookboek van De Groene Meisjes, een opvolger voor <
Pittige paddenstoelenlasagne
In deze lasagne is een van de twee epische ragu-recepten uit dit boek verwerkt, die naar onze mening makkelijk op kunnen
Yotam en Ixta bij The Guardian Online
Op dinsdag 1 september verscheen er een lang online vraaggesprek tussen Flavour-auteurs Yotam Ottolenghi en Ixta Belfrage. Zij werden ondervraagd over
Ottolenghi bij Koffietijd
Klik op het plaatje om het fragment bij Koffetijd terug te kijken Op donderdag 3 september, de dag zelf, zat Jigal
Een hele nieuwe culinaire wereld
Susan Aretz is kookboekenauteur en oprichter van online foodplatforms Smulpaapje.nl en carpefckndiem.nl, nu samengebracht op susanaretz.nl - en Ottolenghi opende voor
Groenten in de hoofdrol
Flavour is het vervolg op Plenty en Plenty more: het is het derde boek in de serie van Yotam Ottolenghi's
Alvast bladeren
Dat was een mooi moment, toen eindelijk de langverwachte Nederlandstalige versie van Ottolenghi's Flavour bij de uitgeverij binnenkwam. Uitgever Francis Wehkamp
Flavour bij De Vooravond
Op maandag 31 augustus vond de eerste uitzending plaats van De Vooravond, de opvolger van het megapopulaire De Wereld Draait Door.
Over Flavour
Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met
Najaar 2020
Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a.: BAUT, een eigenwijs en rock 'n roll kookboek van chefkok Michiel van der Eerde, De magie van eilanden van Alastair Bonnett, De geheime detectives van multitalent Ella Risbridger, Tess Rex -het dinoboek voor meisjes- en nog veel meer. Blader door de aanbieding: klik om te bekijken