Logo Fontaine uitgevers
  • Home
  • Nieuws
    • Ottolenghi Test Kitchen. Extra lekker
    • Grote Panda & Kleine Draak
    • De zon, de zee en de sterren
  • Auteurs
  • Boeken
    • Alle boeken
    • Culinair
    • Natuur & wetenschap
    • Lifestyle & gezondheid
    • Kind & jeugd
  • Catalogus
  • Rights
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Nieuws
  • Auteurs
  • Boeken
  • Contact
    • Manuscripten
  • Afbeelding Vacature Uitgever Kinder- en jeugdboeken Fontaine
    20 december 2022

    Vacature Uitgever kinder- en jeugdboeken Fontaine

    Park Uitgevers is een spraakmakende en creatieve uitgeverij met vijf imprints: Fontaine, Nieuw Amsterdam, Oceaan, Podium en Wereldbibliotheek. We geven een

    Lees meer
  • Afbeelding nieuwsbericht Kerst - korting op kookboeken
    14 december 2022

    Kerst: korting op kookboeken

    Met Kerst wil je je familie en vrienden graag verblijden met lekker eten en cadeaus. Een mooie combinatie is dan de

    Lees meer
  • Nieuwsafbeelding Kerstmenu Vega zónder pakjes en zakjes
    13 december 2022

    Een kerstmenu zonder vlees. Hoe doe je dat?

    Wil je dit jaar een vegetarisch kerstmenu samenstellen? Of ben je op zoek naar toegankelijke en lekkere vegetarische recepten voor de

    Lees meer
  • Afbeelding Voorjaarsaanbieding 2023 Fontaine Uitgevers
    10 november 2022

    Voorjaarsaanbieding 2023

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. ‘De thuisblijfvader’ van Tim Gouw, ‘BBQ-tijd’

    Lees meer
  • AMMU
    18 oktober 2022

    Ammu: Een levensverhaal in recepten

    Heb je 'Ammu' het nieuwe kookboek van Asma Khan al doorgebladerd? In 'Ammu' vertelt Asma Khan – bekend van het populaire Londense restaurant Darjeeling Express en van

    Lees meer
  • Bladerdeeghapjes met brie en cranberry uit Altijd borreltijd - Susan Aretz
    12 oktober 2022

    Bladerdeeghapjes met brie en cranberry

    Niets is leuker dan een meeting met collega's, bezoek of een knus samenzijn om te toveren tot een feest met lekkere

    Lees meer
  • Het boek van (bijna) verdwenen dieren - Beatrice Forshall
    12 oktober 2022

    Het boek van (bijna) verdwenen dieren

    Heb je een groot hart voor de natuur of een zwak voor prachtige illustraties? Dan is dit prachtig geïllustreerde boek van

    Lees meer
  • 30 september 2022

    Eet Geen Dierendag

    Doe 4 oktober mee met de diervriendelijkste dag van het jaar! Wist je dat veel mensen vegetarisch eten nog best lastig vinden,

    Lees meer
  • 20 september 2022

    Schotse frituurklassieker

    Het kan eigenlijk niet anders dat de gefrituurde Marsreep – vet en zoet, ongezond, extreem – uit de Verenigde Staten komt,

    Lees meer
  • Zondagse lunch
    1 september 2022

    Zondagse lunch

    Haal alles uit je weekend en geniet van een uitgebreide lunch op je vrije zondag. Begin met een verfrissende salade van

    Lees meer
  • Nieuwsafbeelding Recept Zonnebloemknoppen
    9 augustus 2022

    Recept: Ingemaakte zonnebloemknoppen

    "Het idee voor dit recept is een mooie illustratie van hoe de Priona Tuinen een rol spelen in de keuken van

    Lees meer
  • Afbeelding Nieuwsbericht Recept Rabarber-sinaasappelcheesecake - Sugar I love you
    26 juli 2022

    Combineer warme specerijen met friszure rabarber

    Het visuele contrast tussen de prachtig roze geforceerde rabarber en de witte cheesecakevulling. De zachte, warme specerijen van de bodem tegen

    Lees meer
  • Afbeelding Nieuwsbericht Recept Haagse bluf
    17 juli 2022

    Recept: Haagse bluf

    Dit oudhollandse toetje heet Haagse bluf en Dosia Brewer doet daar een schepje bovenop door likeur in plaats van sap erdoor

    Lees meer
  • Afbeelding nieuwsbericht Zomerfruit met labne en sinaasappelolie - Yotam Ottolenghi - Flavour
    15 juli 2022

    Recept: Zomerfruit met labne en sinaasappelolie

    Deze uitstalling van het lekkerste dat het seizoen biedt, kan dienen als een licht dessert, maar ook als middelpunt van een

    Lees meer
  • Afbeelding Nieuwsbericht Recept Vacherin met rood fruit en citroencrème - RIJSEL
    12 juli 2022

    Recept: Vacherin met rood fruit en citroencrème

    Dit gerecht is zomer in een….vacherin! Vacherin? Ja, het woord vacherin betekent eigenlijk iets als ‘bakje’. Voor dit recept uit 'Rijsel

    Lees meer
  • Opgestijfde kwarktaart met Yoghurt en honing - Simpel - Ottolenghi
    1 juli 2022

    Recept: Zomerse kwarktaart

    Wil snel en eenvoudig een feestelijke kwarktaart met een zomers tintje op tafel toveren? Maak deze opgestijfde kwarktaart met honing en

    Lees meer
  • Beter BBQ boekjes
    27 juni 2022

    Verbeter je BBQskills

    Wil je komende zomer je BBQskills verbeteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een betaalbare houtskoolbarbecue kan je

    Lees meer
  • Recept Brunsviger - Sugar, I love you Ravneet Gill
    21 juni 2022

    Recept: Brunsviger

    Maak met Ravneet Gill's recept voor Brunsviger een uitstapje naar Denemarken. Heerlijk gevuld met kardemon en pecannoten. Ravneet: "Ik leerde dit

    Lees meer
  • Foto Cadeautips voor vaderdag
    14 juni 2022

    Cadeautips voor Vaderdag

    Op zondag 19 juni vieren we Vaderdag. Een dag vol lof en verwennerij voor alle vaders! Trakteer je hem dit jaar

    Lees meer
  • 9 juni 2022

    Najaar 2022

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. ‘Extra lekker’ van Ottolenghi Test Kitchen, ‘Altijd borreltijd’ van Susan Aretz, ‘De reis van Grote Panda & Kleine Draak’

    Lees meer
  • Afbeelding Recept Powerballetjes uit Easy peasy family 2.0
    8 juni 2022

    Recept: Powerballetjes

    Wist je dat het vandaag Internationale Dag van het Kind én⁠ Internationale Dag van de Ouders is? Maak er maar een

    Lees meer
  • Moelleux au chocolat uit 'Rijsel'
    31 mei 2022

    Oh là là: Moelleux au chocolat

    Met dit recept voor Moelleux au chocolat uit het kookboek 'Rijsel' weet je dat je een indrukwekkend dessert op tafel

    Lees meer
  • 25 mei 2022

    Kookboeken voor borrels en feestjes

    Loopt jouw receptinspiratie achter ten opzichte van een groeiend aantal borrels en feestjes in je agenda? Ben je op zoek naar

    Lees meer
  • Afbeelding Butcha kombuchaslush-cocktail
    17 mei 2022

    Recept: Butcha kombuchaslush-cocktail

    Dit 'goddelijke aperitiefje', aldus Sanne Vogel, heet een Butcha kombuchaslush-cocktail. Het is terug te vinden in haar kookboek ‘De vier

    Lees meer
  • 12 mei 2022

    Het fascinerende leven van reptielen

    Het fascinerende leven van reptielen Een verrassende kijk op slangen, schildpadden en andere reptielen In Het fascinerende leven van reptielen vertelt reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge over het gedrag van krokodillen, slangen, hagedissen en schildpadden en hun onmisbare plek in onze wereld.

    Lees meer
  • BBQ kookboeken
    10 mei 2022

    BBQ Kookboeken

    De afgelopen weken is het kwik flink gestegen. Tijd om ons voor te bereiden op het BBQ-seizoen! Even polsen: Wat heb

    Lees meer
  • Cadeautips Moederdag
    2 mei 2022

    Cadeautips voor Moederdag

    Op zondag 8 mei vieren we Moederdag. Een dag vol lof en verwennerij voor alle moeders! Trakteer je haar dit jaar

    Lees meer
  • 28 maart 2022

    Een miljoen Nederlandse Ottolenghi-kookboeken verkocht

    Sinds Plenty in 2011 in het Nederlands verscheen, zijn er meer dan een miljoen Nederlandstalige kookboeken van Yotam Ottolenghi verkocht. Een mijlpaal die

    Lees meer
  • Glucose revolutie
    22 maart 2022

    6 Glucosehacks van de Glucose Goddess

    Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt een onder andere vermoeidheid, onbedwingbare trek in zoet of zout eten en hormonale moodswings onder controle te

    Lees meer
  • 14 maart 2022

    Zomer 2022

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf mei bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. TAHIN van Esther Erwteman, Sugar, I Love You van Ravneet Gill, Superchille krokodillen van Owen Davey, Kunnen vissen tellen? Van Brian Butterworth, Slaapt ie al door van Aisha Scheuer en Marloes Grimbergen, Doe-boek onderwater van ROOTS, De geheime eenhoornclub van Emma Roberts, Rae Ritchie en Tomislav Tomic, Over frituren van Meneer Wateetons en nog meer toptitels! Blader door de catalogus https://issuu.com/fontaineuitgevers1/docs/brochure_zomer_2022_lr Blader door de folder https://issuu.com/fontaineuitgevers1/docs/zon_zee_sterren_folder_corr_fw_def

    Lees meer
  • De Week Zonder Vlees en Zuivel
    7 maart 2022

    De Week Zonder Vlees & Zuivel

    Doe je mee aan De Week Zonder Vlees & Zuivel? Een maand lang alleen zonder vlees en zuivel? Dat klinkt best

    Lees meer
  • 28 februari 2022

    Koken met Nigel Slater

    Op 29 maart verschijnt de nieuwe Nigel Slater-'bijbel' met ruim 200 recepten: Keukenkronieken. In Keukenkronieken - de ultieme recepten van Nigel Slater vertelt het verhaal van Nigel Slater's leven in de keuken, waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in

    Lees meer
  • Ottolenghi Collectie
    18 februari 2022

    De Ottolenghi Collectie

    Kun je ook niet genoeg recepten van Yotam Ottolenghi uitproberen? Wil je verder op zoek naar de beste smaakcombinaties of mis

    Lees meer
  • 7 februari 2022

    Groene vingers kweken

    Ben je op zoek naar groene inspiratie, stijladvies en handige informatie over kamerplanten voor meer sfeer in huis? Dan brengen deze

    Lees meer
  • 1 februari 2022

    Inspiratie: Warme-Winter-Boeken

    Buiten raast de wind stevig door. Daar bovenop trakteren de weergoden ons ook af en toe op een flinke plensbui. Dus

    Lees meer
  • 26 januari 2022

    Zilt: Is dat nou zout, hartig, fris, zoet of juist vissig?

    Auteur van het boek Zilt, Annette van Ruitenburg legt het uit: "Het is waanzinnig wat zilte groenten doen met de maak van een gerecht! In het

    Lees meer
  • 20 januari 2022

    Kookboek en familieverhaal in één

    Reis mee naar de straten van het West-Chinese Xi'an en de keukens van Chinatown in New York in Uit de keuken van Xi'an Famous Foods. Wil je je onderdompelen in de unieke smaken van de klassieke én moderne West-Chinese keuken en ben je benieuwd naar het

    Lees meer
  • veganuary
    6 januari 2022

    Veganuary

    Doe je mee aan Veganuary? Een maand lang alleen maar vegan eten? Dat klinkt best ingewikkeld als je dit nog nooit

    Lees meer
  • Afbeelding Nieuwsbericht - Kerstmenu 2021
    2 december 2021

    Kerstmenu 2021

    Een feestelijk kerstmenu voor iedereen Ho, ho, ho, de knusse decembermaand is aangebroken! Dé tijd van het jaar dat we -op afstand-

    Lees meer
  • Afbeelding Uit de Keuken van Fatima - Elke dag anders.
    16 november 2021

    Winnaar Food and Friends Publieksprijs 2021!

    Auteur Fatima El Irari heeft vanmorgen voor haar boek Uit de keuken van Fatima - elke dag anders de Food and Friends publieksprijs 2021 ontvangen! Daar zijn we heel trots op!Uit de keuken van Fatima - elke dag anders kreeg de meeste stemmen en sleepte daarmee de publieksprijs 2021 binnen. De auteur, Fatima El Irari, maakte van bloggen haar

    Lees meer
  • Omslag Voorjaarscatalogus 2022
    16 november 2021

    Voorjaar 2022

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a. Noomi van Sara Shawkat, Keukenkronieken van Nigel Slater, Vega zónder pakjes en zakjes van Karin Luiten, 30 jaar Oei, ik groei, Van zomerdag tot winternacht van Govert Schilling en Helga van Leur, Liefde voor kippen van Angelo Dorny, Het te gekke geldboek van Arwen Kleyngeld en Kariene van Steenoven, Het verborgen land van Chris Colfer en Donnie op de kermis van Lisa Maschhaupt en Saša Ostoja en nog meer toptitels! Blader door de catalogus https://issuu.com/fontaineuitgevers1/docs/brochure_voorjaar_2022_bw-lr

    Lees meer
  • 18 juni 2021

    Gouden Boek voor Simpel

    Vandaag is Simpel van Yotam Ottolenghi bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in september 2018 meer dan 200.000

    Lees meer
  • Animatie Sanne Vogel
    17 juni 2021

    Video: De vier seizoenen van Vogel

    'Retelekker' en plantaardig eten met Sanne Vogel. Inspiratie gegarandeerd. Regisseuse, schrijfster en actrice Sanne Vogel staat van jongs af aan in de keuken. Eigen recepten verzinnen, experimenteren en koken voor

    Lees meer
  • Omslag Najaarsaanbieding 2021
    11 juni 2021

    Najaar 2021

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a.: OTK – Shelf Love van Yotam Ottolenghi en Noor Murad, Grote Panda & Kleine Draak van auteur en illustrator James Norbury, Mijn lijf van topmodel en activiste Emily Ratajkowski, Het fascinerende leven van reptielen van reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge en nog meer toptitels! Blader door de aanbieding: Klik om te bekijken

    Lees meer
  • Nieuwsbericht Tamara Gijrath
    26 mei 2021

    De unieke band tussen moeder en dochter

    Het prachtige boek Als ik heel eerlijk ben is een paar weken verschenen. Tijd voor een kort gesprek met auteur Tamara Gijrath over het boek en de unieke

    Lees meer
  • Omslag Zomeraanbieding 2021
    9 maart 2021

    Zomer 2021

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf mei bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met onder andere: Med van Claudia Roden, Mevrouw Hamersma - Verzamelde recepten, De groene meisjes: vegan voor iedereen, Niet alleen van Tim Voors, Het grote rif -een nieuw boek van Zilveren Penseelwinnaar Lisk Feng- en écht nog veel meer toptitels! Blader door de aanbieding: Klik om te bekijken

    Lees meer
  • Omslag Voorjaarsaanbieding 2021
    5 november 2020

    Voorjaar 2021

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf februari bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met onder anderen: een toegankelijk vegan kookboek van Sanne Vogel, het langverwachte kookboek van De Groene Meisjes, een opvolger voor <

    Lees meer
  • 8 september 2020

    Pittige paddenstoelenlasagne

    In deze lasagne is een van de twee epische ragu-recepten uit dit boek verwerkt, die naar onze mening makkelijk op kunnen

    Lees meer
  • 7 september 2020

    Yotam en Ixta bij The Guardian Online

    Op dinsdag 1 september verscheen er een lang online vraaggesprek tussen Flavour-auteurs Yotam Ottolenghi en Ixta Belfrage. Zij werden ondervraagd over

    Lees meer
  • 4 september 2020

    Ottolenghi bij Koffietijd

    Klik op het plaatje om het fragment bij Koffetijd terug te kijken Op donderdag 3 september, de dag zelf, zat Jigal

    Lees meer
  • 3 september 2020

    Een hele nieuwe culinaire wereld

    Susan Aretz is kookboekenauteur en oprichter van online foodplatforms Smulpaapje.nl en carpefckndiem.nl, nu samengebracht op susanaretz.nl - en Ottolenghi opende voor

    Lees meer
  • 2 september 2020

    Groenten in de hoofdrol

    Flavour is het vervolg op Plenty en Plenty more: het is het derde boek in de serie van Yotam Ottolenghi's

    Lees meer
  • 1 september 2020

    Alvast bladeren

    Dat was een mooi moment, toen eindelijk de langverwachte Nederlandstalige versie van Ottolenghi's Flavour bij de uitgeverij binnenkwam. Uitgever Francis Wehkamp

    Lees meer
  • 31 augustus 2020

    Flavour bij De Vooravond

    Op maandag 31 augustus vond de eerste uitzending plaats van De Vooravond, de opvolger van het megapopulaire De Wereld Draait Door.

    Lees meer
  • 28 augustus 2020

    Over Flavour

    Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met

    Lees meer
  • Omslag Najaarsaanbieding 2020
    5 juni 2020

    Najaar 2020

    Vol trots presenteren wij de boeken die vanaf september bij Fontaine Uitgevers zullen verschijnen. Met o.a.: BAUT, een eigenwijs en rock 'n roll kookboek van chefkok Michiel van der Eerde, De magie van eilanden van Alastair Bonnett, De geheime detectives van multitalent Ella Risbridger, Tess Rex -het dinoboek voor meisjes- en nog veel meer. Blader door de aanbieding: klik om te bekijken

    Lees meer

Fontaine Uitgevers
Amstelplein 34
1096 BC Amsterdam

T: 020 570 6100

E: info@fontaineuitgevers.nl

Vacatures Park Uitgevers

Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Park Uitgevers

  • Uitgeverij Nieuw Amsterdam
  • Uitgeverij Podium
  • Uitgeverij Wereldbibliotheek
  • Fontaine Uitgevers
  • Oceaan

Alle rechten voorbehouden – ©2023 Fontaine Uitgevers

INSCHRIJVEN
Fontaine
Pas je browser beleving aan met cookies
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Noodzakelijk Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}