Auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame

Tijdens de jaarlijkse Icons of Whisky Award Ceremony op 30 maart jl. in Londen is auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame, een initiatief van het wereldwijd toonaangevende tijdschrift Whisky Magazine. Hij is daarmee de eerste en tot nu toe enige Nederlander die deze award heeft gewonnen.

Offringa ontving deze ‘lifetime achievement award’ uit handen van eigenaar/uitgever Damian Riley Smith, in The Merchant Taylor Hall in Londen, tijdens een diner waar de Icons of Whisky bekend werden gemaakt. Offringa wordt wel eens omschreven als de meest productieve whiskyschrijver van de 21ste eeuw. Het nieuwste Nederlandstalige boek Whisky van de Whisky Couple verschijnt op 12 september.

In Whisky zetten experts Hans en Becky Offringa hun kennis uiteen in acht overzichtelijke hoofdstukken vol wetenswaardigheden, voor zowel de beginnende whiskydrinker als de ervaren liefhebber. Van de geschiedenis, het productieproces en het proeven tot het kopen en investeren. Inclusief een uitgebreid overzicht van distilleerderijen, belangenverenigingen, whiskyorganisaties en aandacht voor nieuwe whiskylanden.