
Op je paasbest met Elisabeth Scholten!
Zit je al op je paasbest aan een goed gevulde paastafel? Met Pasen kun je wel een lekker recept gebruiken. In 100 heerlijke hapjes van Elisabeth Scholten kun je genoeg lekkere recepten vinden om elke tafel te vullen. Neem bijvoorbeeld deze overheerlijke Bloemenkoekjes, misschien een idee voor de paastafel.
Recept Bloemenkoekjes

Ingrediënten voor 35 stuks
125 gr boter
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
250 gr bloem
2 gr bakpoeder
vulling
100 gr karamelpasta (Bebogeen)
verder
100 gr gepelde amandelen
3 el zonnebloemolie
75 gr pure chocolade
75 gr witte chocolade
extra
satéprikker of scherp mes
bereiding
• Meng de boter met de suiker en vanillesuiker.
• Voeg het ei, de bloem en het bakpoeder toe en meng tot een samenhangend deeg.
• Verpak in een boterhamzakje en leg een half uur in de koelkast.
• Verwarm de oven voor op 160 graden.
• Rol het deeg uit tot een halve cm dikte en steek hieruit cirkels met een ronde vorm van ongeveer
3 cm doorsnede.
• Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10-15 minuten.
• Laat ze afkoelen op een rooster.
• Smelt ondertussen de karamelpasta in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
• Doe de amandelen met de zonnebloemolie in een koekenpan en bak ze rondom goudbruin.
• Laat uitlekken op keukenpapier en hak ze fijn in een hakmolen.
• Plak steeds 2 koekjes aan elkaar met de karamelpasta.
• Bestrijk de koekjes aan de buitenrand rondom met karamelpasta en rol ze door de amandelen.
• Leg ze op een groot bord of dienblad.
• Smelt de pure chocolade au bain-marie en schep op ieder koekje een theelepel chocolade.
• Strijk de chocolade een beetje uit tot die glad is.
• Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe in een boterhamzakje of klein spuitzakje.
• Knip er een heel klein puntje af en spuit op ieder koekje vanuit het midden een spiraaltje op de pure chocolade.
• Ga met een satéprikker of scherp mes door de chocolade van buiten naar binnen.
• Laat de chocolade hard worden in de koelkast.
Benieuwd naar de andere recepten van Scholten?