Afbeelding Vacature Uitgever Kinder- en jeugdboeken Fontaine

Vacature Uitgever kinder- en jeugdboeken Fontaine

Park Uitgevers is een spraakmakende en creatieve uitgeverij met vijf imprints: Fontaine, Nieuw Amsterdam, Oceaan, Podium en Wereldbibliotheek. We geven een breed scala aan genres uit: literatuur, literaire non-fictie, poëzie, culinair, lifestyle, commerciële fictie en kinderboeken. Park Uitgevers is onderdeel van LannooMeulenhoff en gesitueerd in Amsterdam.

Park Uitgevers zoekt per direct een ervaren en enthousiaste

Uitgever kinder- en jeugdboeken Fontaine

(voor 32 uur per week)

Het kinderboekenfonds van Fontaine richt zich zowel op (geïllustreerde) non-fictie als op fictie. Bekende titels zijn het bekroonde Brons van Linda Dielemans, Gif in het dierenrijk van Mátyás Bittenbinder en Barend Last, De geheime detectives van Ella Risbridger en The Land of Stories van Chris Colfer. Doordat we het kinderboekenfonds – naast het volwassenen fonds van Fontaine – de komende jaren verder willen uitbouwen, zoeken we een gedreven en creatieve uitgever, die verantwoordelijk wordt voor het gehele kind- en jeugdfonds en de koers en toon zal bepalen. Je wordt verantwoordelijk voor de strategie en omzet, en geeft leiding aan de acquirerend redacteur. Als uitgever werk je samen met een gemotiveerd team van collega’s en rapporteer je aan de uitgeefdirecteur van Park uitgevers.

Wat ga je doen?

– Je hebt de leiding over het kinderboekenfonds van Fontaine waarvoor je het programma uitwerkt en instaat voor het dagelijks reilen en zeilen. Dit wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor omzet en resultaat en voor het samenwerken met een sterk team.

– Je ontwikkelt fondslijnen en acquireert nieuwe titels en projecten. Je hebt veel ideeën en werkt nauw samen met auteurs, illustratoren en vormgevers. Daarvoor maak je gebruik van je uitgebreide netwerk in het kinderboekenveld, zowel in Nederland als in het buitenland.

– Je stelt de begroting op en je bent verantwoordelijk voor de calculaties voor alle uitgaven.

– Je zoekt creatieve manieren om projecten op te zetten en te promoten, natuurlijk in samenspraak met de afdelingen marketing & promotie en verkoop.

Wat vragen we van je?

• Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau

• Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring

• Je hebt aantoonbare affiniteit met de boekenbranche en passie voor kinder- en jeugdboeken

• Je bent doortastend, je hebt overtuigingskracht en een kritische, open geest 

• Je hebt gevoel voor commercie en kansen in de markt

• Je hebt inzicht in financiën omtrent uitgaven/calculaties en winstgevendheid, zowel per titel als op fondsniveau

• Je hebt een brede algemene belangstelling en beschikt over een ongebreideld enthousiasme

Wat bieden wij jou?

• Een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische, inspirerende omgeving

• De ruimte om een prachtig fonds uit te bouwen en verder te ontwikkelen, met een gemotiveerd team

• Salariëring volgens de cao voor het Uitgeverijbedrijf; inschaling is afhankelijk van ervaring en opleiding
• Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuzebudget waarmee je kunt sparen voor extra verlof of je (vakantie)geld flexibel kunt laten uitbetalen

• Een geweldig uitzicht over Amsterdam vanaf de 15e etage van ons kantoor in de Mondriaantoren én uiteraard alle beschikbare middelen om prettig thuis te werken

• Leuke collega’s!

Over ons

Bevlogenheid is kenmerkend voor alle medewerkers van onze uitgeverijen. En dat merk je aan de informele maar commerciële werkomgeving. Daar is ruimte voor eigen initiatief, om kleur te geven aan wat je doet, plezier te hebben in je werk en een bijdrage te leveren aan de organisatie.

LannooMeulenhoff wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Janneke Louman, uitgeefdirecteur.

E:  Janneke.Louman@parkuitgevers.nl

T: 06-46 10 38 53

Je cv en motivatie zien we graag vóór 10 januari 2023 tegemoet via hr@lannoomeulenhof.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.