Bladerdeeghapjes met brie en cranberry uit Altijd borreltijd - Susan Aretz

Bladerdeeghapjes met brie en cranberry

Niets is leuker dan een meeting met collega’s, bezoek of een knus samenzijn om te toveren tot een feest met lekkere hapjes voor bij de borrel. Wat auteur Susan Aretz betreft is het áltijd borreltijd. Met twee succesvolle borrelboeken op haar naam weet zij als geen ander hoe je een heerlijke borrelplank maakt. Een borrelhapje moet dan ook wel aan een paar verwachtingen voldoen. Het moet eenvoudig klaar te maken zijn, lekker smaken, er feestelijk uitzien en in een paar happen (zonder te knoeien) op te eten zijn.

Receptinspiratie nodig?

Dan kun je Susan haar nieuwste boek ‘Altijd borreltijd’ goed gebruiken. Met dit boek maak jij met maximaal 5 ingrediënten razendsnel de lekkerste borrelhapjes. Hapjes die, zoals je gewend bent van Susan, nét even anders dan anders zijn. Bijvoorbeeld bladerdeeghapjes met brie en cranberry.

Bladerdeeghapjes mogen wat mij betreft zeker niet ontbreken in dit boek. Het contrast tussen de zachte brie, het zoete van de cranberry en dan het knapperige van gebakken bladerdeeg zorgt ervoor dat je dit hapje gewoon zó, in één keer in je mond wil stoppen. Ik zou dat ook gewoon lekker doen!” – Susan Aretz

Voorproefje!

Recept: Bladerdeeghapjes met brie & cranberry

Uit Altijd borreltijd (pagina 61) van Susan Aretz

Voor ongeveer 20 hapjes | Benodigdheden: Bakplaat met bakpapier

Bladerdeeghapjes met brie en cranberry uit Altijd borreltijd - Susan Aretz

Ingrediënten

  • 1 rol vers roomboterbladerdeeg
  • ½ kuipje smeerbare brie (à 125 g)
  • 50 g gedroogde cranberry’s, grof gesneden
  • 30 g pecannoten, grof gehakt
  • ½ tl chilivlokken

Bereiding

★ oven voorverwarmen op 180 °C

Rol het bladerdeeg uit en leg dit op je aanrecht. Smeer in met de smeerbare brie. Verdeel daarover de cranberry’s, pecannoten en chilivlokken. Rol het deeg op en snijd er plakjes van.


Leg de plakjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de hapjes zit. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak je hapjes 15-18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen en serveer.