Afbeelding Butcha kombuchaslush-cocktail

Recept: Butcha kombuchaslush-cocktail

Dit ‘goddelijke aperitiefje’, aldus Sanne Vogel, heet een Butcha kombuchaslush-cocktail. Het is terug te vinden in haar kookboek ‘De vier seizoenen van Vogel’. De basis van dit heerlijke drankje wordt gevormd door de Hop & Grapefruit van Butcha Kombucha. ⁠Sanne deelt met plezier -als voorproefje- het recept uit haar prachtige kookboek met je!⁠

Ingrediënten:⁠
• 50 g biologische rietsuiker⁠
• 2 flesjes Butcha kombucha Hop & Grapefruit (2 x 275 ml)⁠
• 60 ml vermout van Willem’s Wermoed, koud uit de koelkast⁠
• 1 biologische sinaasappel⁠
• Extra nodig: ijsblokjesvorm, staafmixer of⁠ blender⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁠
1. Verwarm 150 ml water in een steelpan op middelhoog vuur en los de suiker erin op.⁠
2. Laat afkoelen en schenk het bij de kombucha.⁠
3. Meng goed door en giet over in een ijsblokjesvorm. ⁠
4. Zet minstens 24 uur in de vriezer.⁠
5. Haal de kombuchablokjes uit de vriezer en doe ze in een grote kan. ⁠
6. Pureer kort met de staafmixer of in de blender tot je een slushpuppysubstantie krijgt. ⁠
7. Verdeel over vier gezellige glaasjes en voeg de vermout toe.⁠
9. Maak met een scherp mesje of zesteur een inkeping in de schil van de sinaasappel en maak een rondje zodat je een sliert maakt en je er een krul van kunt maken. ⁠
10. Knijp een paar keer zacht in de sinaasappelkrul zodat⁠ de geur en smaak vrijkomt. ⁠
11. Maak zo 4 krullen, zet ze feestelijk boven op de cocktails en serveer direct.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁠
Cheers!⁠ ⁠⁠

(Fotocredits: Jakob van Vliet)