Het fascinerende leven van reptielen

Het fascinerende leven van reptielen

Een verrassende kijk op slangen, schildpadden en andere reptielen

In Het fascinerende leven van reptielen vertelt reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge over het gedrag van krokodillen, slangen, hagedissen en schildpadden en hun onmisbare plek in onze wereld. Krokodillenouders die gezamenlijk voor hun jongen zorgen en ze beschermend in hun bek naar het water dragen. Gekko’s die in groepjes hun eieren uitbroeden. Babyslangen die met hun hartslag al vanuit het ei contact maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben reptielen een rijk en niet zelden sociaal leven. Reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge vertelt je in haar boek over het verrassend rijke leven van slangen, krokodillen, gekko’s en andere reptielen: ‘Veel reptielen zijn roofdier én prooi en dragen bij aan de balans in de natuur.’ Sterrin was dit najaar met haar kennis van de natuur en haar survival skills de verrassing van Expeditie Robinson. Het fascinerende leven van reptielen is nu verkrijgbaar in alle (online) boekhandels.

Voor liefhebbers van Steve Irwin, Frans de Waal en Peter Wohlleben


Lees meer over↓


Preview: Het fascinerende leven van reptielen

Koop nu:

‘Sterrin Smalbrugge onthult een kant van reptielen die de meeste mensen niet kennen: ze hebben gevoel, ervaren onder meer angst en pijn, en verdienen hetzelfde respect als dieren met een vacht of veren. Ik hoop dat dit zo noodzakelijke boek lezers aanzet tot een positievere houding tegenover deze fascinerende wezens.’ – Dr. Jane Goodall


Het fascinerende leven van reptielen

Over het gedrag van krokodillen, slangen, hagedissen, schildpadden en hun onmisbare plek in de wereld

Krokodillen die hun jongen in hun bek beschermend naar het water dragen. Gekko’s die in groepjes hun eieren uitbroeden. Babyslangen die met hun hartslag vanuit het ei contact met elkaar maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben reptielen een rijk en niet zelden sociaal leven. Ze zorgen voor hun nakomelingen, communiceren met elkaar en passen zich op een bewonderenswaardige manier aan aan veranderende omstandigheden waarvan de mens meestal de oorzaak is.

Toch zijn reptielen de meest ondergewaardeerde dieren ter wereld en daarom weinig bestudeerd. Dankzij mensen als ecologe en herpetologe Sterrin Smalbrugge komt daar verandering in. In haar eerste boek voor volwassenen schrijft Sterrin over het fascinerende gedrag van slangen, krokodillen, schildpadden en hagedissen en leert ze ons op basis van wetenschappelijk onderzoek en haar eigen ervaringen anders te kijken naar deze intrigerende dieren en hun onmisbare plek in de natuur.

‘Veel reptielen zijn roofdier én prooi en dragen bij aan de balans in de natuur. Krokodillen houden het water schoon, slangen verspreiden indirect plantenzaden en dankzij een hagedis is er een geweldig medicijn tegen diabetes type 2! Dat ze geen hoge aaibaarheidsfactor hebben betekent niet dat deze dieren geen waardering en bescherming verdienen.’

Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge (1993) is ecologe en herpetologe (reptielendeskundige). Ze studeerde cum laude af aan de Wageningen Universiteit en is ervaren in het hanteren van gifslangen. Ze is een veelgevraagd expert en was te gast bij JinekHumbertoRTL Late NightBeauOpiumProefkonijnenDe Buitendienst en andere tv- en radioprogramma’s. Ook presenteerde ze o.a. Sterrin’s Reptielenreis en haar eigen tv-programma Reptielengek (Videoland). Sterrin is ambassadrice voor National Geographic Junior,schreef eerder twee kinderboeken en was najaar 2021 de meest verrassende deelnemer van Expeditie Robinson (RTL).


Video: Sterrin Smalbrugge te gast bij Jinek

Koop Het fascinerende leven van reptielen nu:


Geef een reactie