BBQ kookboeken

BBQ Kookboeken

De afgelopen weken is het kwik flink gestegen. Tijd om ons voor te bereiden op het BBQ-seizoen! Even polsen: Wat heb jij in de achtertuin/balkon/stoep of op het terras staan? Een gas-bbq, een Kamado of een andere houtskool bbq? En welke accessoire mag écht niet ontbreken tijdens jouw barbecue sessie? ⁠

Als iemand al je BBQ vragen kan beantwoorden is het Jeroen Hazebroek. Hij is een houtskool-professional met meer dan 30 jaar grill-ervaring. Hij geeft bbq-les aan particulieren en professionals. Samen met Leonard Elenbaas schreef hij 9 barbecueboeken. Leonard is een meester in het maken van smaakvolle recepten met ingrediënten die je in de meeste winkels kan vinden en kan bovendien overal op koken met vuur en passie, al is het een gat in de grond.

Bekijk hier onze 6 favoriete barbecueboeken met uitleg over stook- en kooktechnieken of ga alvast aan de slag met het recept: Taco’s met Jackfruit!

BBQ Kookboeken

Recept Taco’s met Jackfruit

Tacos_met_Jackfruit - Groen op kolen - kookboek

VOOR 4 PERSONEN

+ 8 tacoschelpen

Voor de vulling

+ 2 blikken (à 550 ml) young

green jackfruit in brine of

water

+ 1 ui

+ 3 teentjes knoflook

+ 1 eetl. kokosolie

+ ¼ theel. cayennepeper

+ 1 theel. gemalen komijnzaad

+ ¼ theel. gemalen zwarte peper

+ 1 theel. paprikapoeder

+ 1 theel. gerooktepaprikapoeder

(zoet)

+ 60 ml niet zoete barbecuesaus

(zie blz. 94)

Voor de salsa

+ 1 rode ui

+ 1 avocado

+ ¼ bosje koriander

+ 1 groene jalapeñopeper

+ 2 eetl. olijfolie

+ 100 g gele tomberry’s

+ 100 g rode tomberry’s

+ zeezout

+ standaardrooster

+ skillet

+ kamado, hibachi of kettle

+ medium hete grill:

180-200°C

1 Steek de houtskool in de barbecue aan en stook deze met rooster naar ongeveer 200 °C volgens de driehoekmethode.

2 Pel en snipper intussen voor de salsa de rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Halveer de jalapeñopeper, verwijder het steeltje en het zaad en snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng al deze ingrediënten met de olijfolie in een schaal. Schep de tomberry’s er voorzichtig door en breng de salsa op smaak met zeezout. Zet apart.

3 Verwarm de skillet op de barbecue. Giet voor de vulling de jackfruit af en snijd de harde puntjes van de stukjes fruit. Spoel de jackfruit in schoon water en laat uitlekken op een zeef. Pluk de stukjes jackfruit met je handen uit elkaar zodat je een soort draden krijgt. Pel en snipper de ui en de knoflook.

4 Verwarm de kokosolie in de skillet. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Schep de geplukte jackfruit erdoor en

bak enkele minuten; schep af en toe even om.

5 Meng de droge specerijen erdoor, bak 1-2 minuten en roer dan de barbecuesaus door de vulling. Verwarm 2 minuten en haal de skillet van de barbecue.

6 Leg de tacoschelpen op het rooster en gril ze 1 minuut per kant. Vul ze met de jackfruitvulling en schep er een eetlepel van de salsa op.

Dit recept komt uit:

Geef een reactie