Een miljoen Nederlandse Ottolenghi-kookboeken verkocht

Sinds Plenty in 2011 in het Nederlands verscheen, zijn er meer dan een miljoen Nederlandstalige kookboeken van Yotam Ottolenghi verkocht. Een mijlpaal die slechts zeer weinig auteurs bereiken. Het succes van Ottolenghi is ongekend. De Brits-Israëlische topkok heeft met zijn bestsellers de afgelopen jaren de wereld veroverd. Zo werden van zijn boek Simpel, dat in 2018 verscheen, meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Ottolenghi’s recepten onderscheiden zich door de kwaliteit, originaliteit en veelzijdigheid. In het najaar van 2022 komt Yotam Ottolenghi – voor het eerst in vier jaar – weer naar Nederland voor een auteursbezoek. Tevens verschijnt in oktober 2022 het nieuwe kookboek van de Ottolenghi Test Kitchen (OTK).

Uitgever Francis Wehkamp: ‘Er zijn weinig kookboekenauteurs die zo veel teweeg brengen als Yotam Ottolenghi. Sinds Plenty verscheen is de manier waarop we koken echt veranderd. Wat Yotam doet is daarmee uniek: hij is de man die kleur aanbracht op onze borden met zijn mix van krachtige, veelal Midden-Oosterse smaken, kleurrijke gerechten en een gul gebruik van kruiden en specerijen. Hij liet ons kennismaken met tal van nieuwe ingrediënten en heeft het assortiment van menig supermarkt blijvend veranderd. Afgelopen jaar verscheen ook het eerste kookboek van de Ottolenghi Test Kitchen: Shelf love, een soort Ottolenghi unplugged: onweerstaanbare recepten voor vernieuwende, makkelijk te bereiden, doordeweekse gerechten met een ‘Ottolenghi-twist’. We zijn enorm trots dat wij deze boeken mogen uitgeven en kijken nu al uit naar zijn bezoek dit najaar.’

Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi is auteur van negen internationale bestsellende en meermaals bekroonde kookboeken. Yotam is al meer dan dertien jaar wekelijks columnist voor de Saturday Guardian en publiceert regelmatig in de New York Times. Zijn toewijding aan het centraalstellen van groenten, evenals het introduceren van ingrediënten die ooit als ‘exotisch’ werden beschouwd, hebben geleid tot wat sommigen het ‘Het Ottolenghi-effect’ noemen. Yotam woont in Londen met zijn familie. Naast kookboekenauteur is Ottoleghi succesvol eigenaar van verschillende restaurants en delicatessenwinkels in Londen. Zijn boeken zijn wereldwijd een groot succes.

De Ottolenghi Collectie
Kun je ook niet genoeg recepten van Yotam Ottolenghi uitproberen? Wil je verder op zoek naar de beste smaakcombinaties of mis je nog hét perfecte groentegerecht? Neem een duik in onze Ottolenghi kookboekencollectie en kijk of je een ontbrekend exemplaar vol nieuwe recepten kunt ontdekken! We beloven elk kookboek zit vol kleur, smaak, overvloed en zonneschijn.

De Ottolenghi Collectie