Glucose revolutie

6 Glucosehacks van de Glucose Goddess

Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt een onder andere vermoeidheid, onbedwingbare trek in zoet of zout eten en hormonale moodswings onder controle te houden. Benieuwd welke verrassend toepasbare tips je helpen om je gezondheid te verbeteren? Het boek Glucose revolutie zit boordevol hacks, maar deze 6 helpen je op weg!

In de afgelopen vijf jaar hebben wetenschappers ontdekt dat glucose ieders gezondheid beïnvloedt, niet alleen die van mensen met diabetes. Als we te veel glucose (ook wel bloedsuiker genoemd) in ons systeem hebben, voelen we ons onder andere vermoeid en hongerig en lijdt onze hormoonbalans daaronder. En na verloop van tijd draagt te veel glucose in je systeem zelfs bij aan chronische aandoeningen zoals diabetes, dementie en hartaandoeningen.

Auteur Jessie Inchauspé is de oprichter van het populaire Instagram-account Glucose Goddess, een beweging die mensen helpt weer in contact te komen met hun lichaam. Na een bachelor in wiskunde en een master in biochemie, verhuisde ze naar Silicon Valley om apps te bouwen die mensen helpen om met hun gezondheid om te gaan. Daar raakte ze gefascineerd door de wereld van glucosemonitoring en wat we ervan kunnen leren.

Bekijk hier de 6 Glucosehacks

Geef een reactie