
Kerstmenu 2021
Een feestelijk kerstmenu voor iedereen
Ho, ho, ho, de knusse decembermaand is aangebroken! Dé tijd van het jaar dat we -op afstand- met familie en vrienden samenkomen om de feestdagen te vieren. Daar mag een smakelijke borrel of een feestelijk diner niet bij ontbreken. Maar hoe pak je dat het beste aan? Het moet immers wel gezellig blijven voor iedereen. Ook voor jou als Chef de cuisine.
Een menu samenstellen kan nog best een uitdaging zijn. Je wil niet te lang in de keuken bezig zijn, want deze tijd breng je het liefst zoveel mogelijk samen door. Daarnaast wil je rekeninghouden met ieder z’n foodwensen en -grenzen. Om je hierbij op weg te helpen, stelde we een toegankelijk, vegetarisch kerstmenu samen, waarbij allergiegevoelige ingrediënten eenvoudig te verwisselen zijn voor bestaande alternatieven.
Kerstmenu 2021
Bekijk hieronder het kerstmenu van Fontaine Uitgevers
Voorgerecht
Salade van rode paprika en tomaat
Geïnspireerd op een Marokkaanse salade en favoriet door de mooie kleuren en heerlijke smaak uit Med.
Hoofdgerecht
Filopastei met bloemkool, kerrie en kaas
‘Gesmolten-hete-kaas-lava’ een hartverwarmend hoofdgerecht van bloemkool met kaas in de vorm van een pastei uit OTK’s Shelf Love
Tussengerecht
Plat d’accompagnement plein d’inspiration
Een luchtig tussendoortje van inspiratievolle spreuken vol wijsheid en humor die ontroerd uit Grote Panda & Kleine Draak.
Nagerecht
Opgestijfde kwarktaart met honing en yoghurt
Een ongedwongen en ontspannen nagerecht met verrassend gulle smaken uit SIMPEL.