Nieuwsbericht Tamara Gijrath

De unieke band tussen moeder en dochter

Het prachtige boek Als ik heel eerlijk ben is een paar weken verschenen. Tijd voor een kort gesprek met auteur Tamara Gijrath over het boek en de unieke band tussen moeders en dochters.

Tamara Gijrath: “Wanneer neem je de tijd om bij elkaar te zijn en te praten? In deze tijden van corona wordt je meer teruggeworpen op jezelf en biedt tijd om na te denken over wie je bent. Wat zijn je overtuigingen, op welke manier ga je om met anderen?”

“Dat vind je door het gesprek aan te gaan met je moeder. Ze zeggen wel eens: ‘zeg me wie je vrienden zijn en ik zeg je wie jij bent’. Maar, de relatie met je moeder en jullie band vertelt je misschien nog wel meer over wie je bent en waar je overtuigingen vandaan komen. Waar je gelukkig van wordt.”

Ga jij het gesprek aan?

‘Niks is zo sterk als de band tussen moeder en dochter. Dat blijkt maar weer uit de prachtige interviews die Tamara Gijrath hield voor haar boek Als ik heel eerlijk ben.’

– Telegraaf VROUW –

Wat is toch die enorme impact van een moeder op haar dochter? En andersom? Bestaan er voorwaarden voor een uitgebalanceerde moeder-dochter-relatie? Welke invloed heeft de tijd waarin vrouwen opgroeien op deze unieke band? In een persoonlijke zoektocht naar de context van deze vaak mooie, soms gecompliceerde relatie sprak Tamara met 60 moeders en dochters. Unieke vrouwen met één grote gemene deler, want moeder en dochter blijf je altijd, wie of waar je ook bent, wat je ook doet.

(c) Yvette Kulkens Photography

OVER DE AUTEUR

Tamara Gijrath verloor in 2017 haar moeder. Zij was drager van het BRCA- gen, waarmee vrouwen een verhoogd risico op borstkanker hebben. Tamara en haar zus hebben hetzelfde gen. Als steun aan alle vrouwen die met borstkanker worden geconfronteerd, wordt van elk verkocht boek €1,- aan Pink Ribbon gedoneerd. Tamara studeerde journalistiek, zette samen met man Yves een mediabedrijf op en heeft twee zonen.

Geef een reactie