Culinair

Kind & Jeugd

Croque monsieurs met champignons & walnoten

Ingrediënten

100 gram champignons
15 gram boter
zout en peper
150 gram Gruyère, geraspt
125 ml slagroom
4 sneetjes casino wit
40 gram beenham, in dunne reepjes

3 takjes tijm

20 gram walnoten, grof gehakt

bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Smelt de boter in de koekenpan en bak de paddenstoelen mooi goudbruin. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.


Roer gruyère en slagroom door elkaar. Snijd de korstjes van het brood. Gebruik 2 sneetjes als bodem en 2 sneetjes als deksel. Leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk alle sneetjes brood met het gruyèremengsel. Beleg de ‘bodem’-sneetjes met de paddenstoelen en reepjes beenham. Bestrooi met de tijm en grof gehakte walnoten.


Leg de ‘deksel’-sneetjes op de ‘bodems’-en bak 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de bovenkant er mooi goudbruin ziet.