Culinair

Kind & Jeugd

Barfi: een heerlijk recept uit het kookboek Paramaribo

“Barfi is een populaire zoetigheid die geserveerd wordt op speciale momenten zoals verjaardagen en festivals. Er zijn vele vormen van barfi en ik geef je een gemakkelijk recept. In 15-20 minuten heb je een lekker dessert of iets lekkers bij de koffie op tafel.”

Ingrediënten

• 60 g boter

• 60 ml volle melk

• 120 g melkpoeder

• 60 g poedersuiker

• saffraan, gedroogd fruit, rozenblaadjes en garnering

naar keuze

Ook nodig

• beboterd bakblik van 20 bij 20 cm

• paletmes

Bereiden

Smelt de boter op laag vuur, hij moet niet bruinen. Meet 60 ml gesmolten boter af. Voeg er de melk en het melkpoeder aan toe en roer goed met een garde. Doe poedersuiker erbij en roer tot alle suiker is opgelost. Kook in tot het punt dat het melkmengsel dik wordt en je de boter aan de zijkanten naar boven ziet komen.

Giet het mengsel in het bakblik en strijk glad met een paletmes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Serveren

Snijd in stukken en garneer met saffraan, gedroogd fruit, rozenblaadjes of wat je maar lekker lijkt.

Foto: Christian Fielden
Paramaribo van Judith Cyrus