Culinair

Kind & Jeugd

Publicatieweek!

Francis Wehkamp is uitgever bij Fontaine Uitgevers en dus van Flavour. Zij vertelt hier over de totstandkoming van Flavour en de hele spannende eerste week na publicatie.

Francis Wehkamp op kantoor, omringd door ‘all things Flavour’

Na maanden voorbereiden breekt dan eindelijk de week-der-weken van dit jaar aan: de week waarin Flavour verschijnt! Op kantoor zijn we koortsachtig bezig met de laatste voorbereidingen: posters, blow-ups en geweldige plafondhangers worden naar alle boekhandelaren verzonden. ‘s Avonds eindelijk de kick-off: de geweldige Janny van der Heijden brengt in de eerste aflevering van De Vooravond, de opvolger van DWDD een geweldige ode aan Yotam en we horen later dat de bestellingen bij Bol binnenstromen! Een goed begin…

Op dinsdag ligt het bijzondere septembernummer van Delicious. bij alle abonnees op de mat: voor het eerst in de geschiedenis is er een gasthoofdredacteur die het blad mede heeft samengesteld, en wie anders dan Yotam Ottolenghi kan die eer te beurt vallen! Woensdag worden de eerste boeken uitgeleverd aan de boekhandels, met de waarschuwing zich te houden aan het strikte embargo. ’s Avonds druppelen de eerste foto’s van geweldige etalages binnen. En dan is het donderdag 3 september…

Publication day!

We feliciteren elkaar, zijn voorbereid op deze spannende dag. Koffietijd gaat aandacht schenken aan het boek, en tot onze stomme verbazing belt de grote meester himself LIVE in om zijn boek te bespreken met Jigal Krant. Bestellingen worden verhoogd, het feest is compleet en we wachten vol spanning op wat allemaal nog komen gaat!

Uit het niks op #2!

Dan, op de eerste dinsdag na ‘publication day’, wordt het weer spannend. Dinsdag is voor ons uitgevers altijd de spannendste dag van de week, want om 4 uur ontvangen we de GFK-cijfers op basis waarvan de Bestseller60 lijst samengesteld wordt. Het zit de hele dag in mijn hoofd en rond 10 voor 4 wordt de spanning te veel en kan ik niet anders dan op ‘refresh, refresh’ drukken. Klokslag 4 uur komt het verlossende woord: Flavour komt uit het niks op #2 in de top60! Bestellingen worden verhoogd, het feest is compleet en we wachten vol spanning op wat allemaal nog komen gaat!

“Wow, wat is uitgever zijn toch een gewéldig mooi vak!”

Reacties

  • Rachel Bulk
    27 september 2020

    Mooi boek, heerlijke recepten. Vandaag staat de voorjaarsgroenten in Parmazaan-bouillon met Geroosterde-citroensalsa op het menu. Volgens het recept moet er 1/8 liter water Bij, Een heel karig soepje wordt het dan. 1,8 liter Water moet het Zijn, volgens het internet. Ik dacht, ik meld het even.

    reply

Geef een reactie