Ottolenghi bij Koffietijd

Klik op het plaatje om het fragment bij Koffetijd terug te kijken

Op donderdag 3 september, de dag zelf, zat Jigal Krant bij Koffietijd om de lancering van Flavour te bespreken. Op het laatste moment lukte het om Yotam Ottolenghi zélf in de uitzending te krijgen. Via een Skype-verbinding vanuit London maakte de meesterchef tijd om zijn fans in Nederland toe te spreken.

30 cm aan kookboeken

Ottolenghi was blij om in de uitzending te zijn, en toonde zich onder de indruk van de vaststelling die presentator Loretta Schrijver en Jigal maakten dat je 30 cm aan kookboeken in de kast hebt staan, als je alles van Ottolenghi hebt. “Het is een mooie dag voor mij en voor groenten”, sprak Ottolenghi, die de ‘amazing technicolor onion’ gebruikte voor de cover van Flavour. Ottolenghi heeft geprobeerd om echt iets nieuws toe te voegen aan deze volgende 5 cm aan kookboek, door samen met co-auteur Ixta Belfrage ook invloeden uit de Mexicaanse, Braziliaanse en Italiaanse keuken te introduceren.

Jigal Krant is culinair journalist, radiomaker én kookboekenauteur. Zijn kookboek TLV, over Tel Aviv, werd in 2018 Kookboek van het jaar. Hij is specialist op het gebied van de Midden-Oostenkeuken en in die hoedanigheid de beste persoon om bij Loretta aan tafel te schuiven om over Flavour te praten.

Geef een reactie