Een hele nieuwe culinaire wereld

Susan Aretz is kookboekenauteur en oprichter van online foodplatforms Smulpaapje.nl en carpefckndiem.nl, nu samengebracht op susanaretz.nl – en Ottolenghi opende voor haar een hele nieuwe culinaire wereld. Ze kan niet wachten om met recepten uit Flavour aan de slag te gaan, omdat: “ik weet dat het resultaat fantastisch zal zijn”. En dat terwijl ze eerst helemaal niet zo’n fan was.

Vanwaar die ommezwaai?
Susan: “Ik vond zijn boeken, ook omdat ik de keuken nog onvoldoende kende, te ingewikkeld, te veel ingrediënten, te veel gedoe. Maar de keuken uit het Midden-Oosten die Ottolenghi de wereld in heeft gebracht, heb ik door de jaren heen meer en meer ontdekt én leren waarderen. Nu is een culinaire wereld zonder die gerechten bijna niet meer denkbaar. Ook in mijn eigen boek Borreltijd staan meerdere Midden-Oostenrecepten. Toch ook wel met dank aan zijn boeken.

Het grappige is ook, dat ik nu, met dank aan zijn introductie van de Midden-Oostenkeuken, eigenlijk standaard alle ingrediënten in huis heb die ik bij zijn eerste boek nog niet kende of waarvan ik dacht, wat moét ik ermee. Hij heeft wat dat betreft wel een hele nieuwe culinaire wereld voor me geopend.”

Watertanden
“Het lekkerste wat ik ooit van Ottolenghi at, was bij Nopi in London: de bloedsinaasappel met burrata. Oh mijn hemel. Wát een gerecht. Alleen al daarvoor zou ik terug willen. Terwijl álles wat op tafel kwam echt verrukkelijk was.”

Geef een reactie