Groenten in de hoofdrol

Flavour is het vervolg op Plenty en Plenty more: het is het derde boek in de serie van Yotam Ottolenghi’s ontdekkingsreis in de wereld van de groenten.

Yotam: “In dit kookboek gaat het erom te begrijpen wat groenten onderscheidend maakt en op basis daarvan manieren te bedenken die hun smaak op een hoger plan brengen en vernieuwen. Het gaat erom smaakbommen te creëren die speciaal voor groenten zijn ontworpen.”

Deze zogenaamde “flavour bombs” vormen de ruggegraat van dit boek. Een uitgekiende en unieke combinatie van een aantal kruiden en specerijen die de smaak van de groenten volop tot haar recht doet komen.

Yotam: “Een goed recept, dat in staat is het verborgen potentieel van een ingrediënt bloot te leggen en er een kostelijk nieuw licht op te werpen, is in mijn beroep de grootste vreugde. Dat is wat Ixta en mij ertoe beweegt om te blijven zoeken, elke mogelijkheid te verkennen, ons suf te piekeren tot we uiteindelijk op iets stuiten dat zowel heel lekker als echt bijzonder is.”

Geef een reactie