Over Flavour

Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.

In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings ‘alla Parmigiana’, taco’s met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels – allen voorzien van foto’s die je doen watertanden.

“Een goed recept, dat in staat is het verborgen potentieel van een ingrediënt bloot te leggen en er een kostelijk nieuw licht op te werpen, is in mijn beroep de grootste vreugde. Dat is wat Ixta en mij ertoe beweegt om te blijven zoeken, elke mogelijkheid te verkennen, ons suf te piekeren tot we uiteindelijk op iets stuiten dat zowel heel lekker als echt bijzonder is.”

Bestel hier

Reacties

 • Maarten van den Driest
  13 september 2021

  Geachte uitgever,

  Is het mogelijk om aan een getekend exemplaar te komen van een van de kookboeken van yotam ottolenghi?

  Bij voorbaat dank

  reply

Geef een reactie