Culinair

Kind & Jeugd

Govert Schilling

Govert Schilling (1956) is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen en van zijn hand verschenen tientallen succesvolle boeken - voor kinderen en volwassenen - over zijn specialisme. Voor televisie presenteerde Govert onder andere Heel Nederland kijkt sterren en Govert naar de grenzen van het heelal. Hij is dagelijks te volgen op zijn eigen website: www.allesoversterrenkunde.nl.

De pers over Govert Schilling
Jaarboek Sterrenkunde 2021 / AD Weekend

In begrijpelijke taal en zonder ingewikkelde tabellen kun je elke dag lezen wat er die nacht te bekijken valt als je buitenstaat en omhoogkijkt.

Sterrenbeelden / Reformatorisch Dagblad

Schilling beschrijft elk sterrenbeeld minutieus, van Andromeda tot Vulpecula. (...) Het kleurrijke naslagwerk is eigenlijk gewoon een encyclopedie van de sterrenhemel. Het nodigt uit om zelf eens naar de sterren te gaan turen.

Sterrenbeelden / Biblion

Fraai vormgegeven en goed geschreven uitgave over de laatste stand van de astronomie (sterrenkunde).

Deining in de ruimtetijd / de Volkskrant

Het fysische waagstuk, op het randje van wat mensen kunnen meten, komt in zijn boek even meeslepend tot leven als het voor de pioniers moet zijn geweest.

Deining in de ruimtetijd / Dorine Schenk, NRC Handelsblad

Deining in de ruimtetijd is het ideale boek voor iedereen die echt alles wil weten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van zwaartekrachtgolvenonderzoek. Als Einstein dit boek had kunnen lezen, zou hij met stomheid geslagen zijn over alles wat nu mogelijk is.

Deining in de ruimtetijd / Mat Drummen, Zenit

Een sterrenkundig boek in één adem uitlezen? Bij dit nieuwste boek van Govert Schilling gaat dat haast vanzelf.

Jaarboek sterrenkunde 2022 / AD Weekend

In begrijpelijke taal en zonder ingewikkelde tabellen kun je elke dag lezen wat er die nacht te bekijken valt als je buiten staat en omhoogkijkt.