Culinair

Kind & Jeugd

Hélène Druvert

Hélene Druvert werkt als illustrator en (textiel)ontwerper. Ze pendelt tussen Parijs en Baskenland, waar ze haar eigen zeefdrukwerkplaats heeft. Ze publiceerde eerder o.a. het gelauwerde Le petit theâtre de Casse-Noisette (De Notenkraker) en Le fantôme de l'opera (Het spook van de opera).

De pers over Hélène Druvert
Oceaan / NBD Biblion

Deze fraaie grote uitgave (36 cm) brengt de oceanen op boeiende wijze tot leven. (...) De tekst is direct en duidelijk. Lay-out en kleurrijke illustraties brengen dit boek naar een hoger niveau. Pagina's met ragfijn uitgesneden landschappen bieden fraaie doorkijkjes en scheppen de illusie van reliëf. Sommige pagina's zijn in vormen of diverse lagen uitgesneden; openklapbare flappen verbergen informatie en afbeeldingen; het planten- en vissenrijk wordt deels weelderig, deels strak gelijnd en schematisch uitgebeeld.

Anatomie / Hanneke van den Berg, Leidsch Dagblad

Boeken voor kinderen over anatomie zijn er inmiddels in overvloed. Maar geen daarvan heeft zo'n bijzondere vormgeving als dit boek.

Anatomie / Noordhollands Dagblad

Bijzondere vormgeving (...) Het beeldmateriaal zegt al zoveel en maakt beter duidelijk waar het om gaat dan een hoop geschreven uitleg.