Culinair

Kind & Jeugd

Gouden Citroen voor boekhandels

Boekhandels hebben een belangrijke rol gespeeld in de fantastische verkoopcijfers voor SIMPEL van Yotam Ottolenghi. En daarom werd het in het kader van de Ottolenghi Feestweken hoog tijd om een aantal van hen in het zonnetje te zetten. Boekhandels die meer dan 1.000 exemplaren van het boek verkochten, ontvingen van Fontaine Uitgevers een heuse Gouden Citroen Oorkonde. Natuurlijk geïnspireerd op de inmiddels iconische citroen van de cover.


De volgende boekhandels ontvingen uit handen van Accountmanagers Rob Sluijter en Liesbeth Sysling deze prachtige Gouden Citroen:
Broese Boekverkopers (Utrecht), Scheltema (Amsterdam), De Vries Van Stockum (Haarlem), Boekhandel Donner (Rotterdam), Paagman (Delft), Paagman (Den Haag), Hoogstins Boekhandel (Amsterdam), Dekker van de Vegt (Nijmegen), Boekhandel Los (Bussum), Boekhandel Dominicanen (Maastricht), Libris Venstra (Amstelveen), Boekhandel Adr. Heinen (Den Bosch), en Van Piere (Eindhoven)

Liesbeth Sysling met Clemens Gommers van Broese
Daan van der Valk van De Vries Van Stockum
Rob Sluijter met Eelke Hoogstins van Hoogstins Boekwinkel


Het succes van SIMPEL

SIMPEL van Yotam Ottolenghi verscheen in september 2018. De naam leek in eerste instantie in tegenspraak te zijn met wat we normaal gesproken associëren met Yotam Ottolenghi. Hij staat immers die niet bepaald bekend als een ‘makkelijke kok’. Maar zijn bestseller SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.


Met SIMPEL bereikte Ottolenghi een nóg breder publiek, en het is eenvoudig te begrijpen waarom. Want SIMPEL staat vol gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept. Zelfs voor de minder ervaren thuiskok is dit dus goed te doen, én door Ottolenghi’s enorme populariteit zijn inmiddels ook zijn – voorheen exotische – ingrediënten momenteel in vrijwel alle supermarkten te koop.