VAN ZOMERDAG TOT WINTERNACHT

De vier seizoenen verklaard door Helga van Leur & Govert Schilling

De opvolger van de bestseller Dag en nacht (meer dan 15.000 exemplaren verkocht)

Van zomerdag tot winternacht – €27,99

Koop nu via:

Wanneer begint de lente? Blijven zomerse onweersbuien echt hangen boven rivieren? Hoe ziet de sterrenhemel eruit in de winter?

In Van zomerdag tot winternacht nemen meteoroloog Helga van Leur en wetenschapsjournalist Govert Schilling je mee door de seizoenen en verklaren de alledaagse én bijzondere meteorologische en astronomische verschijnselen van elk jaargetijde. Daarbij kijken de auteurs omhoog, maar ook om zich heen. Welke invloed heeft het weer op aarde en hoe zijn sterren en planeten aanwezig in ons bestaan? Aan bod komen tachtig diverse thema’s zoals de ideale lentemaan, zinderend asfalt, het verkleuren van herfstbladeren, satellieten spotten en sterrenkunde in de prehistorie. Met deskundige uitleg en prachtige foto’s biedt dit boek een fascinerende kijk op hemel en aarde.

Lees meer over↓


Prachtig lees- en kijkboek over het weer en de sterren in elk jaargetijde

Van zomerdag tot winternacht Preview

Koop nu:


Dag en nacht

Over het boek

In Dag & nacht beschrijven Helga van Leur en Govert Schilling alles wat er overdag en ’s nachts aan de hemel te zien is. Van wolkentypen, optische verschijnselen en bliksem tot vallende sterren, planeetsamenstanden en zonsverduisteringen. In begrijpelijke taal en voorzien van prachtige foto’s nemen ze je mee op een boeiende verkenningstocht, van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht.

– Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood?
– Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren?
– Kun je vanuit Nederland het poollicht zien?
– Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen?
– Waarom ziet de maan er elke dag anders uit?
– Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet?
– Waar vind je de Poolster en hoe herken je een satelliet?

Antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je in deze weer- en sterrenkundegids.


‘Het duo beschrijft en verklaart zo’n beetje alles wat er aan de hemel te zien is. […] Wat dit boek extra mooi maakt zijn de prachtige beelden van uitzonderlijke “hemelse” verschijnselen.’

Televizier over Dag en nacht

Koop nu:

De auteurs

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur van tientallen boeken. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen en was op tv onder meer te zien in Govert naar de oorsprong van de mens (npo, najaar 2021).

Helga van Leur is meteoroloog en presenteerde twintig jaar lang het rtl-weerbericht. Als ambassadeur van onze planeet verzorgt ze lezingen over het weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Koop nu – Van zomerdag tot winternacht nu: