Romy Monteiro’s eerste kookboek!

Romy’s Food For Every Mood

Jouw go-to voor overheerlijke recepten voor al je cravings: van fresh tot comfort food, it’s all good.

Behoefte aan comfort food? Zin in een frisse snack? Zoek je een balans in je eetwensen?

Als het op eten aankomt zijn we vaak zo gefocust op óf gezond óf lekker. 

Romy Monteiro laat zien dat je al je eetwensen kunt vervullen als je die op een slimme manier afwisselt.

Zangeres, presentatrice en musicalster Romy Monteiro Romy deelt haar favoriete body love en soul serving gerechten. In een omkeerboek waar alles draait om balans. 50 recepten waar je je fijn, fit en gelukkig bij voelt. Voor ontbijt, lunch, snacks en diners. Voorzien van prachtige culinaire en lifestyle fotografie.

Romy's Food for Every Mood

Romy Monteiro

‘Surprise! Al maanden ben ik er mee bezig, of nou ja, eigenlijk al mijn hele leven.

MIJN kookboek. Veel van jullie weten dat ik houd van gezond eten en gek ben op een lekkere sapkuur op z’n tijd, maar ik kan niet zonder mijn cheese en chips. Ik zoek daarin mijn perfecte balans! Want ik leef voor zowel het een, als het ander. In dit boek geef ik jou mijn lekkerste gerechten, for every mood: snacken op de bank met movie night? Of een lekkere gezonde lunch?’ – Romy

Recepten voor Body Love -momenten

Een sneak peek van de gerechten uit Romy’s Food For Every Mood

Glutenvrije bananenpannenkoekjes

VOOR 3 PANNENKOEKJES | 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 2 theel. kaneel
  • 150 g blauwe bessen (of ander fruit naar keuze)
  • 2 theel. kokosolie

Bereiding

  1. Prak de bananen (houd een paar plakjes banaan over voor de garnering) in een grote kom en meng hier de eieren en kaneel door. Meng ook een deel van de blauwe bessen erdoor.
  2. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Schep met een lepel drie kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 5 minuten bruin. Keer ze halverwege om.
  3. Serveer met een paar plakjes banaan en de overgebleven blauwe bessen erbovenop.

TIP *Ik roer soms wat gehakte walnoten door het mengsel voor wat bite en gezonde vetten!

De gezonde én goddelijke gerechten uit de keuken van Romy Monteiro: twee kookboeken in één

Romy: ‘Het boek bestaat letterlijk uit twee delen: de ene kant voedend voor je lichaam en als je hem omdraait, vooral heel erg voedend voor je geest. Aan jou de keus welke kant van het boek je openslaat en welke heerlijke gerechten je wil maken. Ik beloof: geen culinair gedoe, gewoon snel, lekker en makkelijk. Ik hoop dat je hier net zo blij van wordt als ik. 

Romy's Food for Every Mood

Recepten voor Soul feeding -momenten

Nutellafudge

OM TE DELEN (OF NIET) | 10 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 200 g romige melkchocolade
  • 4 eetl. Nutella

Ook nodig

  • ovenschotel
  • magnetron (eventueel)

Bereiding

  1. Hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade tot vloeibaar in de magnetron (500 watt, 30 seconden) of doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
  2. Roer er vervolgens de Nutella doorheen.
  3. Leg een stuk bakpapier in een ovenschotel en schenk hier het chocolademengsel in. 
  4. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de fudge in kleine stukjes en serveer.

TIP *Bestrooi de fudge eens met grof zeezout of chilivlokken voor een bijzonder contrast!