Fusao

Ixta Belfrage
Fusao
Niet-traditionele recepten uit Brazilië

‘Een bijzondere mix van traditie, creativiteit, moderniteit en de eigen twist van Ixta Belfrage’ – delicious.

‘Brazilië op haar best’ – Foodies

‘Met Fusao bewijst cooking queen Ixta alweer dat je er zélfs anno 2025 nog tussenuit kunt springen als kookboekenauteur’- Culy.nl

Beleef de intense kleuren, geuren en smaken van Brazilië. In Fusão combineert bestsellerauteur Ixta Belfrage  haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots met haar inventieve culinaire talent tot smaakcombinaties die al je zintuigen prikkelen. Ze biedt je een persoonlijke blik op de veelzijdige Braziliaanse keuken. Daarin vindt je zowel de culinaire tradities van oorspronkelijke bevolkingsgroepen terug als die van immigranten uit onder meer Portugal en West-Afrika.

- 80 zonovergoten recepten voor groenten, vlees, vis en zoet
- adembenemende fotografie uit Brazilië  
- afgewisseld met persoonlijke verhalen
- voor de fans van
Pien laat haar eten zien, Veggilaine en Ottolenghi

Ixta inspireert en verrast met recepten als moqueca visburgers, kokoskip, roergebakken papaja met krokant basilicum, en gebakken-banaanijs. Met duidelijke uitleg en vervangingsmogelijkheden voor ingrediënten die misschien minder bekend of lastig te vinden zijn.  

‘Kleurrijk, veelzijdig en onwijs lekker.’ – Foodies

‘Een boek dat inspireert en verrast’ – Beau Monde

‘Het lijkt alsof Belfrage in Fusão echt nog een stap verder gaat in haar culinaire creativiteit. Samen met de foto’s en de verhalen over het land is Fusão een fantastisch kookboek.’ – Kookboekennieuws

‘Een toegankelijk kookboek, perfect voor nieuwsgierige beginners die niet bang zijn om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen’- delicious.

‘Voor iedereen die houdt van avontuurlijk koken en tropische inspiratie’ – Villa d’Arte

‘Een vrolijk, kleurrijk kookboek ‘ – Talkies Magazine

‘Ixta is minstens zo’n geniale kok als Yotam.’ Vanja van der Leeden, auteur van Indorock

‘Ixta’s eten komt voort uit een vrolijke fusie die samenhangend en overtuigend is, maar  bovenal bijzonder smakelijk.’ Nigella Lawson

‘Er is iets - een stijl, smaak, hint - dat zo onmiskenbaar Ixta is en zo ronduit verrukkelijk. Niet veel koks kunnen zulke magie creëren met zoveel flair.’ Yotam Ottolenghi

‘Ixta neemt je mee op ontdekkingsreis naar een onbekende wereld vol smaken.’ Sami Tamimi

Specificaties

Gebonden
Nederlands
Fusao
Roselle de Jong
9789464043839
288
26-08-2025
€ 29,99

Auteur(s)

Ixta Belfrage (1991) staat bekend om haar unieke kookstijl die het best te omschrijven is als 'onbeschaamd fusion'. Ze haalt inspiratie uit de drie voor haar zo belangrijke landen; Brazilië (waar haar moeder vandaan komt), Italië (waar ze haar jeugdjaren doorbracht) en Mexico (waar een deel van haar familie woonde). Ze begon haar kokscarrière bij restaurant NOPI (van Yotam Ottolenghi) waarna ze vijf jaar bij de Ottolenghi Test Kitchen werkte. In 2020 schreef ze samen met Yotam Ottolenghi de bestseller Flavour. In 2021 werd ze door Code Hospitality uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke vrouwen in de food-wereld. Ixta is daarnaast de nieuwe receptcolumnist voor de Britse krant The Guardian.

Uitgaven van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage
Gebonden
Ixta Belfrage
Gebonden