Culinair

Kind & Jeugd

Visstoof van dorade, zalm en venkel

Vis met saffraan en venkel is een topcombi!

Ingrediënten

Bereiding

4 personen

20 minuten

2 sjalotten

2 kleine tenen knoflook

2 grote venkelknollen

250 g kerstomaatjes

200 g doradefilet zonder vel

200 g zalmfilet zonder vel

1 eetl. roomboter

10 draadjes saffraan

1 biologische citroen

100 ml droge witte wijn

500 ml water

1 visbouillonblokje

½ bosje dille

2 biologische citroenen

versgemalen zwarte peper

Pel en snipper de sjalotten. Hak de knoflook fijn. Snijd de venkelknollen in kwarten, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in gelijke stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de doradefilet en de zalmfilet in gelijke, vrij grote stukken.

Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en de saffraan 2 minuten. Voeg de venkel en de tomaten toe en bak deze 4 minuten mee. Blus af met de droge witte wijn.

Rasp de schil van de citroen boven de pan. Voeg de dorade en zalm toe. Voeg het water en het visbouillonblokje toe, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis in circa 5 minuten gaar.

Hak ondertussen de dille fijn. Roer de helft van de dille door het mengsel¬¬ en voeg versgemalen zwarte peper toe naar smaak. Snijd de citroen in partjes.

Serveer deze visstoof met de achtergehouden dille en gekookte rijst.