Culinair

Kind & Jeugd

Mango-limoenpudding

Ingredi├źnten

Bereiding

4 personen

2 Eeieren
2 Eetlepels suiker
2 Blaadjes gelatine
Mango (200 G)
Sap en rasp van 2 biologische limoenen Sap van een halve biologische citroen

Splits de eieren. Klop de eidooiers en de suiker schuimig met
een mixer. Week de gelatineblaadjes in koud water, minstens
5 minuten. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Ontdoe de mango van de schil en snij ‘m in stukken.
Meng die met het sap van de limoenen en de halve citroen
met een staafmixer tot een puree. Roer dit door de dooiermassa.
Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze er ook bij. Verwarm
dit mengsel au-bain marie, waarbij de onderkant van
de kom het kokende water niet mag raken, anders wordt het
mengsel een soort roerei. Klop tot de gelatine is opgelost. Laat
de schuimige pudding-in-wording afkoelen en schep er dan
voorzichtig het eiwitschuim en de geraspte limoenschilletjes
doorheen. Laat de pudding opstijven in de koelkast.