Gevulde kalkoenfilet met mozzarella en groene asperges
Ingrediënten
Bereiding
4 personen
3 0 0 gram kalkoenfilet (liefst 4 filets)
1 bol mozzarella
25 gram groene olijven
3 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
rasp van 1 citroen
bakolie
zwarte peper
bosje groene asperges
1 teen knoflook
Sla de kalkoenfilets tussen huishoudfolie of bakpapier zo plat
mogelijk met een deegroller. Regelmatig draaien helpt daarbij.
Zorg dat je vier mooie plakjes krijgt.
Snij de mozzarella in vier stukken en leg in het midden
van elk plakje kalkoenfilet een stuk. Verdeel de fijngesneden
olijven eroverheen, net als de rozemarijnnaaldjes en de geraspte
citroenschil. Breng op smaak met veel zwarte peper.
Rol de filets op. Fixeer de rolletjes eventueel met cocktailprikkers.
Bak de groene asperges met de fijngesneden teen knoflook.
Haal ze uit de pan en bak de filets kort aan. Doe de asperges
erbij en laat alles op laag vuur met een deksel erop 10
minuten garen.