Culinair

Kind & Jeugd

Gevulde kalkoenfilet met mozzarella en groene asperges

Ingredi├źnten

Bereiding

4 personen

3 0 0 gram kalkoenfilet (liefst 4 filets)

1 bol mozzarella

25 gram groene olijven

3 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes

rasp van 1 citroen

bakolie

zwarte peper

bosje groene asperges

1 teen knoflook

Sla de kalkoenfilets tussen huishoudfolie of bakpapier zo plat

mogelijk met een deegroller. Regelmatig draaien helpt daarbij.

Zorg dat je vier mooie plakjes krijgt.

Snij de mozzarella in vier stukken en leg in het midden

van elk plakje kalkoenfilet een stuk. Verdeel de fijngesneden

olijven eroverheen, net als de rozemarijnnaaldjes en de geraspte

citroenschil. Breng op smaak met veel zwarte peper.

Rol de filets op. Fixeer de rolletjes eventueel met cocktailprikkers.

Bak de groene asperges met de fijngesneden teen knoflook.

Haal ze uit de pan en bak de filets kort aan. Doe de asperges

erbij en laat alles op laag vuur met een deksel erop 10

minuten garen.