Culinair

Kind & Jeugd

Chocolade, dulce de leche, cantucci

Fragiele korst. Druipende chocolade.

Ingrediënten

Bereiding

2 personen

pure chocolade – 100 g
dulce de leche – 2 eetlepels
eieren – 2
fijne kristalsuiker – 100 g
cantucci, voor erbij

Verhit de oven tot 160°C. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat ze
in een vuurvaste mengkom op een pan met zachtjes kokend water smelten
zonder erin te roeren. Roer als de chocolade is gesmolten rustig de
dulce de leche erdoor en zet het vuur uit.

Breek de eieren in een grote kom, voeg de suiker toe en klop tot het
mengsel dik en luchtig is. Doe dit in een keukenmachine met een garde
voor het beste resultaat. Roer de chocolade en de dulce de leche door de
eimassa.

Schep het chocolademengsel met een pannenlikker in twee ramekinvormpjes,
bak ze twintig minuten in de oven tot de bovenkant licht krokant
en de mousse daaronder dik en romig is.

Serveer de crème met een theelepel erbij en naar smaak wat cantucci-koekjes.

• U hoeft slechts twee- of driemaal te roeren om de dulce de leche door
de chocolade te mengen. Vaker is niet nodig.

• Door het bakken in de oven ontstaat er een fijne korst op dit dessert,
terwijl het vanbinnen romig is en op fondant lijkt. Het dessert zal een
uur of twee in deze staat blijven, als u het van tevoren wilt maken.

• Vuurvaste Chinese kommetjes zijn heel geschikt voor dit gerecht, u
kunt de desserts ook in ovenvaste kommetjes bakken, of zelfs in roestvrijstalen
thali-kommetjes (Indiase kommetjes).

• Ik heb deze chocoladedesserts in de oven gebakken en ze de volgende
dag gegeten, als ze op een dikke, romige chocolademousse lijken.