Culinair

Kind & Jeugd

BBQ Portobello

Ingrediënten

Bereiding

2 personen

Benodigdheden: GRILLPAN

1 eetl. olijfolie
4 eetl. BBQ-saus (een
suikerarme versie uit de
winkel of gebruik onze
BBQ-bourbonsaus op
blz. 169)
1 eetl. gerooktepaprikapoeder
1 theel. knoflookpoeder
1 theel. uienpoeder
½ theel. cayennepeper
4 portobello’s
zout en versgemalen
zwarte peper
½ citroen
½ krop bindsla (ca. 150 g),
voor erbij

Meng de olijfolie, BBQ-saus, het paprika-, knoflook- en uienpoeder, de cayennepeper en een snufje zout en peper in een kom met een vork tot een marinade | Schep 1 eetlepel ervan in een apart bakje | Roer een scheut kokend water door de marinade in de kom.


Snijd de portobello’s in plakken van 2,5 cm dik en schep ze door
de marinade tot ze er rondom mee zijn bedekt | Verhit de grillpan op
matig vuur en leg de portobello’s erin | Gril ze aan elke kant 3-4 minuten,
haal ze uit de pan en schep ze voorzichtig om met de apart gezette
marinade


Serveren | Snijd de sla fijn en verdeel hem over de borden | Knijp wat snap uit de gehalveerde citroen over de sla | Verdeel de aardappel-kikkererwtensalade en portobello’s erover en serveer direct