Pure liefde deze Moederdag, puur zonder pakjes & zakjes
Karin Luiten is het cadeau voor Moederdag

Kookt jouw moeder graag vega(n)?
Houdt jouw moeder van koken, en doet ze dit graag vega(n)? Karin Luiten helpt graag met haar eerlijke en pure vega(n) recepten. Zo kan jouw moeder de meest eerlijke gerechten maken, zonder pakjes & zakjes en zonder vlees & vis.
Veel mensen vinden vegetarisch eten nog best lastig, want hoe doe je dat: een dagje zonder vlees? Pakjes en zakjes bieden geen oplossing, die gaan steevast uit van kipfilet of gehakt. Vegetarisch koken is echter veel meer dan alleen maar ‘iets weglaten’, het draait om creativiteit.
Soepen, pasta’s, maaltijdsalades, aardappels, rijst, noedels, hartige taarten, ovenschotels: alle favorieten komen aan bod, met een glansrol voor groente en slimme smaakmakers. Inclusief volop praktische tips voor variaties en kliekjes. Dit boek maakt vega(n) eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend. Lekker én makkelijk.
Gebonden boek: € 26,99
Inspiratie voor Moederdag
Koken met Vega zónder pakjes & zakjes

Quiche met brie
Bereiden: 20 minuten | wachten: 1 uur | In de oven: 30 minuten | Voor 4 personen
Nodig:
Deeg:
175 g bloem
75 g amandelmeel
125 g koude boter
1 klein ei
snufjes zout
Vulling:
200 g brie
1 broccolistronk (400g)
30 g blanke (garneer-) amandelen
2 uien
1 knoflookteen
4 grote eieren
250 ml slagroom
2 el dijonmosterd
klontje boter
snuf cayennepeper
zout & peper uit de molen
wat boter en bloem voor het invetten

Oven tijdig voorverwarmen op 200 °C.
– Deeg: Meng bloem, amandelmeel en zout in een kom. Doe de boter in blokjes erbij. Wrijf tot kruimels. Voeg losgeklopt ei toe en kneed tot een geheel. Duw uit in een ingevette en met bloem bepoederde quichevorm of springvorm (Ø 24 cm). Laat 1 uur rusten in de koelkast.
– Vulling: Snij intussen de ui in dunne halve ringen. Fruit zachtjes een minuut of 10 in wat boter in een koekenpan. Knijp op het laatst de knoflook erboven uit en bak even mee.
– Breng een pan water met zout aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij de stengel in kleine dunne plakjes. Blancheer eerste de stengelplakjes 1 minuut, voeg dan de roosjes toe en blancheer nog eens 3 minuten. Giet af iveb een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen.
– Snij de brie in plakjes. Bewaar 1/3 voor de bovenkant, snij de rest in stukjes.
– Meng de broccoli, uien en brie door elkaar. Hak de amandelen grof.
– Verdeel het broccolimengsel over de taartbodem. Leg de xtra plakjes brie erbovenop.
– Klop in een kom de eieren los met slagroom, mosterd, cayennepeper, zout en peper. Giet over de vulling. Strooi de amandelen erover.
– Bak de quiche vrij onderin de oven in ± 40 minuten gaar.
Koop nu:
‘Het is een verademing en ik roep het in hoofdletters: RECEPTEN VAN KARIN KLOPPEN ALTIJD.’
Ronald Giphart

Geef Karin Luiten voor Moederdag!
Gaat jouw moeder graag helemaal los in de keuken, serveert zij elke keer opnieuw weer iets overheerlijks? Misschien is Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek het perfecte Moederdag cadeau. Een boek vol gerechten om je vingers bij af te likken.
Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek is een basiskookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Zelfs broodbeleg komt aan bod! Geen gedoe, maar gewoon heerlijke borden met écht eten. Gezond en lekker koken was nog nooit zo makkelijk, iedereen kan het. En dat natuurlijk allemaal zonder pakjes en zakjes.
Op veler verzoek weer leverbaar: Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Koken met Karin, de everseller die door al meer dan 150.000 lezers werd stukgekookt.
Gebonden boek: € 26,99
Inspiratie voor Moederdag
Koken met Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek

Mosselen met prei
Bereiden: 20 minuten | Voor 4 personen
Nodig:
2 kg mosselen
1 prei
1 knoflookteen
1 glas witte wijn
200 ml crème fraîche
30 g boter
handje platte peterselie
zout & peper uit de molen
– Was de mosselen in ruim koud water, gooi kapotte schelpen weg, net als schelpen die openblijven.
– Snij de prei in dunne ringen.
– Hak de knoflook fijn.
– Smelt de boter in een flinke (mossel)pan en fruit prei en knoflook 10 minuten tot de prei zacht is.
– Hak intussen de peterselie fijn.
– Doe de wijn, helft van de crème fraîche en zout en peper in de pan en breng al roerend aan de kook.
– Voeg mosselen en peterselie toe, doe het deksel op de pan en laat 4-5 minuten (grote mosselen ietsje langer) zachtjes koken.
– Schud tussentijds de pan een keer goed heen en weer. Als ze openstaan, zijn ze klaar. Zo niet: omschudden en nog een minuutje.
– Serveren: Schep in diepe borden met de rest van de crème fraîche als dikke klodder bovenop. Lekker met stokbrood of zelfgebakken frieten.
Koop nu:
‘Met Karins heldere uitleg, vele tips en overzichtelijke recepten kan iedereen koken.’
Janny van de Heijden, jury lid Heel Holland bakt
Karin Luiten

KARIN LUITEN (alias Koken met Karin) is culinair journalist en auteur van 18 succesvolle kookboeken voor jong en oud waarvan intussen ruim 275.000 exemplaren werden verkocht. Bekend van haar onvermoeibaar montere strijd tegen pakjes & zakjes, haar vaste rubriek in dagblad Trouw en een van de eerste foodblogs van Nederland (www.kokenmetkarin.nl), waarmee ze een zeer trouwe schare fans verzamelde.