Kinderboekenweek 2021

Ga naar:


Van boswachter tot YouTuber

NU TE KOOP

Kinderboekenweek thematitel

Wat moet je doen om illusionist te worden? En hoe is het om een stuntman te zijn? In Van boswachter tot Youtuber staan zo’n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen.
De vrolijke illustraties van Marijke Klompmaker en de luchtige toon van Arwen Kleyngeld benadrukken hoe leuk werk kan zijn, maar de schrijvers geven ook realistische tips. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen en talenten. Van boswachter tot Youtuber is de thematitel voor kinderen in groep 7 en groep 8. Download hier ook de lesbrief van het CPNB.

Koop nu:

Lees hier over stuntman Rob de Groot:

Dylan Haegers, YouTuber:

“Om dit werk te kunnen doen moet je video’s kunnen monteren, omgaan met de camera, presenteren en acteren. Een beetje spontaan overkomen voor de camera is ook wel handig. Maar het is vooral belangrijk om creatief te zijn, want we moeten elke keer nieuwe en originele filmpjes bedenken.”

Lees hier over danseres Anna-Alicia Sklias:

Astronaut André Kuipers:

“De training om astronaut te worden is best zwaar. Ik werd bijvoorbeeld in een speciaal ruimtepak twaalf meter onder water gezet. Daar moest ik per training zes uur blijven staan. Ik kon niet naar boven en kon me nauwelijks bewegen in dat pak.”

Bekijk en download hier de CPNB lesbrief:

Nu te koop

Maak kennis met Arwen Kleyngeld

Arwen Kleyngeld

Arwen Kleyngeld woont in een huis in aan de rivier met haar man, drie kinderen en een verwende kat. Omdat ze absoluut niet kan tekenen, is ze gaan schrijven. Dat doet ze al jarenlang als freelance journalist voor verschillende kranten en tijdschriften. Het allerleukste aan haar werk vindt ze het praten met mensen. Zelfs de normaalste types, hebben altijd een gek, grappig, leuk of spannend verhaal. Naast haar journalistieke werk schrijft Arwen kinderboeken.Van boswachter tot YouTuber verscheen voor het eerst in 2018.


Wie doet wat?

Wie doet wat?’ – het grote beroepenboek

Owen Davey weet een beroepenbijbel voor de kleintjes samen te stellen. Van klusjesvrouw tot profbokser: je kunt het allemaal worden. Owen Davey vertelt je wat je ervoor nodig hebt. Hoe je er ook uitziet, of je nu een meisje of een jongen bent: jij kunt alles worden wat je wil. Een lekker groot kijkboek met uiteenlopende beroepen voor kinderen. Een duidelijk en overzichtelijk boek waarmee kinderen kunnen ontdekken wat ze allemaal kunnen worden. Dit boek sluit goed aan op het thema van de Kinderboekenweek 2021. Download hier ook de gratis kleurplaat gemaakt door Owen Davey.

Download de gratis kleurplaat van ‘Wie doet wat?’

Leer hier meer over de prachtige illustraties van Owen Davey


De illustraties van bekroond kunstenaar Owen Davey hebben een kenmerkende vintage charme en elegante ontwerpstijl die zowel volwassenen als kinderen aanspreekt.

“Ik vind het iets heel moois hebben om dingen terug te brengen tot de essentie. Mijn favoriete voorbeeld is een afbeelding van een huis. Je kunt een vierkant tekenen met een driehoek erop en de overgrote meerderheid van de mensen zal het meteen herkennen als een huis”

Owen Davey

Maak kennis met Owen Davey

Owen Davey

Owen Davey is een gelauwerd schrijver en illustrator van mooie en grappige non-fictieprentenboeken. Zijn boeken verschijnen over de hele wereld of, zoals hij zelf zegt, op elk continent behalve Antartica. Hij is illustrator van de populaire game Two Dots en werkte eerder onder meer voor The New York Times. Davey won onder meer de Gold Award voor 3 x 3 Picture Books, de Distinguished Merit Award en de Parents’ Choice Gold Award.

Nu te koop