Keukenkronieken van Nigel Slater

BESTEL NU

Zoveel meer dan een kookboek

Keukenkronieken – de ultieme recepten van Nigel Slater vertelt het verhaal van Nigel Slater’s leven in de keuken, waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, zoals de herinnering van de eerste baguette die hij at in Parijs, zijn liefde voor Japanse ingelegde radijsjes en zijn eerste stukje chocoladetaart met botercrème.

Keukenkronieken is de ‘bijbel’ van Nigel Slater, de favoriete recepten die elke dag thuis kookt; het hart en de ziel van zijn kookkunsten. De ultieme collectie, met meer dan 200 recepten. Daarnaast is het een kookboek voor op je nachtkastje: om uit te koken maar ook om uit te lezen. Met fotografie van topfotografen Jonathan Lovekin en Jenny Zarins.


Preview

Krijg alvast een unieke indruk van het boek Keukenkronieken:

Bestel nu:


EVENT

Aan tafel met Nigel Slater

Een avond over goed eten en echt koken.

Nederlanders kopen meer kookboeken dan ooit, maar staan gemiddeld slechts 18 minuten per dag in de keuken. Hoe kan dat?

Woensdag 30 maart 2022 was Nigel Slater te gast in De Balie in Amsterdam. De wereldberoemde voedseljournalist ging hier met kookboekenschrijver Yvette van Boven in gesprek over de vraag hoe we Nederlanders – zonder morren – in de keuken kunnen krijgen, en waarom dat zo belangrijk is.


Lees hier waarom en hoe Nigel Slater dit boek heeft geschreven:


Nigel slater

Nigel Slater is al vele jaren een grote naam in de culinaire wereld. Slater, woonachtig in Londen, is een bekroond kookboekenauteur, journalist en televisiepresentator. Hij schrijft al ruim 25 jaar foodcolumns voor The Observer en won talloze prijzen voor zijn kookboeken, waarvan een groot deel in vertaling bij Fontaine Uitgevers verscheen. Zo won hij de James Beard Award, de NationalBook Award, de Glenfiddich Trophy, de André Simon Memorial Prize, de British Biography of the Year en een Fortnum & Mason Best Food Book Award. In de zomer van 2021 ontving hij de titel OBE, een riddersorde van het Britse Rijk, voor zijn verdiensten in de wereld van koken en literatuur.


Bestel nu: